Feriedrømme

Feriedrømme

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Vi pakker rygsækken med et par t-shirts, nogle shorts, klipklappere, badetøj, rejseguides og solcreme og så er det ellers afsted. Det eneste der er booket er selve flyrejsen, mens hoteller, rejserute, oplevelser og ture bliver planlagt undervejs, inspireret at andre rejsende, vores egne drømme og hvad skæbnen nu ellers bringer med sig. Vi er afslappede, åbne for nye indtryk, når vi går der i vandkanten på den ene paradisø efter den anden. Vi ligger i en hængekøje mellem to palmer, og læser en bog mens vi får lidt tiltrængt skygge. Vi taler hver aften om de mange nye oplevelser vi har haft, de fisk vi har set på snorkelturen, de nye retter vi har smagt og de venlige lokale folk vi har mødt, mens vi drikker en eksotisk drink ud af en kokosnød. Og det koster næsten ingen penge. Kan du se det for dig? Det kan jeg sagtens! Og det er vel i korte træk vores drømmeferie.

Eller det var det i hvert fald før vi fik børn. For nu må vi indse, at selvom vi stadig drømmer om ovenstående senarie, så er den drøm og den måde at rejse på midlertidigt sat på hold. Men vi drømmer stadig om ferie. Vi drømmer rigtig meget om ferie, og nu har vi besluttet os for at tage en lille pause fra hverdagsstress, juleræs og kulde her midt i december. Kim starter som nævnt tidliere nyt job til januar, og han har fået lov at slutte sin nuværende ansættelse af med 3 ugers barsel. Så vi skal skisme en tur til Gran Canaria. Med all inclusive, bamseklub og hele molevitten! Det er lige præcis den ferie vi i mange år har set lidt (meget) ned på og lettere hånligt har vi siddet hjemme i vores børnefri sofa og grinet af de familier, der år efter år, valfarter mod sydens sol, fanget i charterens klamme greb. Nu er vi der selv. Og vi glæder os! For som livet er lige nu (livet er fantstisk lige nu, men også lidt stressende) så er lige præcis charter og all inclusive en drøm for os; vi skal være væk en uge, og vi skal ikke tænke på andet end at være sammen og huske at få solcreme på. Der er mad på hotellet, så vi skal ikke ud og finde en restaurant. Der er buffet, så vi skal ikke bryde hjernen med at vælge en enkelt ret på et menukort, og vi skal ikke vente på de laver maden, og prøve at holde et sultent og utålmdigt barn hen, indtil en tjener serverer maden på hendes tallerken. Hvor hun så har ombestemt sig og bestemt ikke ville have pasta den dag. Nope, vi bevæger os bare ind i buffetens slaraffenland af familievenlig mad, og så snart man har valgt, kan man spise. Ingen ventetid (medmindre du er fanget bag en russisk familie, der ikke kender til køkultur og respekt for andre mennesker).

Men tænker du, er det virkelig drømmen? Buffet med samme mad hver dag. Et ressort fyldt med larmende børn der tigger om is og laver bomber i poolen så alle håndklæder bliver våde. Trætte forældre, der igen må opgive at læse deres medbragte bog for at hoppe i poolen med børnene, eller gå med i baren efter en cola eller en is. En uge uden udflugter eller møder med nye kulturer og spændende kulinariske oplevelser. Jep, det er drømmen lige nu: afslapning og tid sammen som familie. Lidt varme, lidt tynd cola og alt for mange (gratis) is. Det er det vi har brug for, og det er det vi går og tæller ned til. 11 dage tilbage, hvis nogen skulle spørge.

Men nej, vores oprindelige rejsedrømme er ikke lavet om til charter og bamseklub. Vi drømmer stadig om bountystrande, eksotiske måltider og snorkling i klart turkisblåt vand. Der er så mange steder vi gerne vil hen, og oplevelser vi gerne vil give vores børn. De skal lære at verden er et fantastisk sted, med forskellige kulturer, traditioner og måder at leve på. Og de drømme skal også nok gå i opfyldelse. Det er en af de ting vi har lovet hinanden. Vores børn skal bare lige være lidt større inden vi begiver os ud på lange flyveture til nye destinationer og til tider tvivlsom mad. For så kan vi som familie få rigtig meget ud af sådan en ferie.

Men indtil da er det bamseklubben der kalder. Og det glæder vi os til.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar