Her skal vi bo

Her skal vi bo

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Vi er nu officielt husejere på Fyn. I søndags overtog vi nemlig nøglerne fra Bente og Hans Otto, de nu tidligere, ejere af vores hus i Søndersø. Det var en stor dag for os, både fordi det nu helt rigtigt blev vores hus, og også fordi der skete så mange ting den dag, at vi var helt øre i hovederne og trætte i kroppene da vi lagde os på sovesofaen i mine forældres gæsteværelse om aftenen. En sovesofa, som vi for resten på ingen måde kommer til at savne fremover…

Nå, men tilbage til huset og vores kommende hjem, som i lige får en kort beskrivelse af her. Huset, eller måske ejendommen, hvis jeg må være lidt stor i slaget, ligger i Søndersø på Nordfyn. Det er en landejendom, men den ligger i udkanten af byen, lige overfor et stort nybyggerkvarter, med cykelsti til både børnehave, skole og gymnasium, så helt på landet er vi ikke. Og det er helt bevidst. Vi kender ikke Søndersø, og har lavet forbavsende lidt research inden vi købte huset, så vi glæder os til at lære byen og dens indbyggere bedre at kende. Nå, det var huset vi kom fra. Det er ca. 240 m2 i to plan, og mange har beskrevet stilen som lidt ranch-agtig og har fået associationer til TV-serien Dallas. I kan jo selv dømme på billederne herunder. De er snappet fra hjemmesiden, så der er lige et ejendomsmæglerbanner på.

Huset er som sagt i to plan, hvor jeg især glæder mig til at indtage stueetagen. Her er de tre værelser hvor vi skal sove, samt to badeværelser, to bryggers og en gang. Og så ikke mindst køkkenet, som jeg er sikker på bliver husets hjerte og mit absolutte yndlingsrum. Det er stort og vi kan nemt på plads til et langt plankebord. Det har et imponerende komfur hvor jeg er sikker på Kim kommer til at tilbringe mange timer. Det har ligesom flere af de andre rum, synlige bjælker og små vinduer, der giver en hyggelig landlig stil, som vi vil gøre vores bedste for at bevare. Og så meget vigtigt, er der en brændeovn, der allerede er testet og godkendt som fantastisk varmegiver.

Fra køkkenet er der trappe til førstesalen, der bestemt heller ikke er at kimse af. Man kommer op i stuen, der hat husets anden brændeovn, og her fortsætter stilen med synlige bjælker og små lave vinduer. Stuen er dejlig stor, men faktisk ikke den nemmeste at indrette, men mere om det i et kommende indlæg. Udover stuen finders der to værelser på etagen. Et i gavlen, der har skråvægge og masser af træ, der giver en form for jagthyttestemning. Her skal der være gæsteværelse. Det andet værelse er dejlig stort, men også et gennemgangsværelse og derfor nok også lidt udfordrende indretningsmææsigt. Her skal der være kontor og legeværelse. Og der skal være plads til overnattende gæster, når der er en større flok der gør deres indtog hos os.

Jeg har lagt et par billeder på, som jeg håber kan give indtryk af stemningen. Dette er før-billeder, indretningen kommer helt sikker til at være anderledes. Vi er trods alt ikke et ægtepar i 70’erne som sælgerne var, men en ”ung” familie med andre behov og en anden stil. VI har ikke helt styr på indretningen endnu, men det skal nok komme. Først kommer der en tømrer og fikser nogle af væggene for at give lidt mindre sommerhusstemning, og så gør vi ellers vores indtog om 2 uger, og så må vi se hvad det ender med. Eller nok nærmere hvad det begynder med, for det bliver en proces at komme på plads og få alle vores behov, ønsker og drømme ind i dette skønne hus. Indretning af huset kommer nok til at fylde lidt på bloggen i det næste lange stykke tid – bare rolig jeg bliver ikke boligblogger, for jeg har hverken bloggerplante eller kubusstage, men jeg synes det er sjovt at finde ud af, hvordan vi skal bo, og hvad vi skal gøre med de rum og den plads vi har. Så følg med!

Velkommen indenfor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar