Hukommelsestab

Hukommelsestab

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

I skrivende stund er der mindre end en måned fylder Molly to år. To år!! Det er jo ingenting. Og det er på samme tid en evighed. Jeg skal ikke sige, at jeg ikke kan huske en tid uden Molly, for tro mig det kan jeg sagtens. Jeg vil ikke tilbage til den, men jeg kan sagtens huske den. Men det føles på en eller anden måde også som om, at hun har været hos os i meget lang tid – at hun hele tiden har været en del af vores lille familie.

Men hvis vi skal være konkrete, så er to år ikke særlig meget, i forhold til hvor mange mange år vi har at se frem til sammen med Molly. Alligevel, så er det som om, at jeg har glemt alt hvad der er sket i løbet af de to år. Måske ikke ligefrem glemt de enkelte ting, der er sket, men glemt timingen i det hele – hvornår det ene eller det andet fandt sted. En slags barsels-baby-tilbage-på-job-fritstillings-boble hukommelsestab. For nu hvor Viggo er kommet og jeg prøver at sammenligne ham og hans vægt, længde, fremskridt og sovevaner med Molly, så kan jeg intet huske. Jeg kan ikke huske hvornår hun smilede første gang. Eller hvornår hun trillede fra mave til ryg. Hvor lang hun var da hun var 2 måneder, eller hvornår hun begyndte at tage sine meget dejlige 3-4 timers lure to gange dagligt. INTET. Det er væk. Jeg tror min hjerne har haft for travlt med alt muligt andet (tak søvnmangel, graviditet nummer to, ny chef, nyt job, sygemelding, afskedigelse etc.) til at lagre disse informationer, der vidner om mit første barns udvikling.

Mange Super Moms skriver selvfølgelig side op og side ned om deres børn og hvad de kan hvornår. Jeg har såmænd også en version af barnets første bog stående i reolen. Og en påmindelse der løbende popper op på min telefon og husker mig på at jeg skal udfylde denne bog. Og det skal jeg nok få gjort. For der er heldigvis hjælp at hente for min manglende hukommelse: min telefon! Den elskede og forhadte smartphone. For selvfølgelig har jeg ikke lavet en eneste ting med Molly-fisen uden at have telefonen med mig – ja jeg har nok haft den i hånden det meste af tiden. Så jeg har videoer og billeder i massevis, der dokumenterer at Mollys fremskridt har fundet sted. Og den phone er så smart at alle billeder og videoer automatisk er markeret med en dato. Så når min egen hukommelse svigter scroller jeg bare igennem telefonens hukommelse for at se hvornår den lille fis kunne rulle. Og det kan jeg sige at hun kunne den 2. december 2015. Og hendes bror lavede til store bifald samme fantastiske stunt den 23. August 2017. Og så kan jeg konstatere at Viggo ikke er super-super hurtig, som jeg ellers troede, for Molly var en hel UGE yngre end sin bror da hun klarede det første rul 🙂

Viggo ruller

Molly ruller

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar