Overskudsmor

Overskudsmor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

I dag har jeg holdt børnene hjemme og vi har haft den hyggeligste dag! Vi startede dagen med en dejlig sund morgenmad, og så tog vi på legepladsen, hvor vi spiste snacks og grinte til vi var helt blå i hovederne. Hjemme igen bagte vi boller og lavede dadelkugler. Mens børnene sov lur, fik jeg rengjort hele hytten og spist min økoavokado mad. Da børnene vågnede gik der krea i den, og vi fik lavet de fineste julegaver til hele familien, mens vi, iført vores helt perfekte og moderigtige outfits, sang og lo. Nu er jeg så i gang med aftensmaden som hverken indeholder gluten, fedt, kød eller sukker, men som bare smager så fantastisk.

Kender i det? Eller kender i dem? De der supermødre, som jeg indtil videre kun har mødt på Instagram og i bloggeruniverset? De kan alt! De har intet andet end overskud, de har det altid hyggeligt og de spiser altid sundt. Jeg ved ikke hvordan de gør det (gør de det overhovedet?).

Her er min dag so far:

Jeg holder børnene hjemme i dag. Altså Viggo er jo altid hjemme og Molly er syg, så det er måske mere en nødvendighed end et hyggeligt valg. Men hey, jeg er hjemme med begge børn og der skal hygges. Jeg får Molly væk fra sofaen, sat Lille Prinsesse på pause, og så er det morgenmadstid. Hun skeler til sin havregryn, men nægter at spise den, og for at bevare hyggen smører jeg hende hurtigt en (købe) bolle med smør og syltetøj. Hun er glad og vi hygger i hele 5 minutter, før hun smurt ind i boysenbær igen finder sin plads i sofaen og råber at jeg skal tænde for Sesse (jeg har heldigvis fundet ud af, at Netflix har mange flere afsnit af den serie end der er på MinBio, som vi ellers bruger – så får jeg da også lidt afveksling i hverdagen). Klokken nærmer sig 8, hvor Viggo skal sove og hvor Brugsen åbner, så jeg får begge unger i tøjet, Viggo i vognen og så bruger vi ellers det næste kvarter på at gå de 200 meter der er op til Islev torv og vores brugs. Vi skal nemlig købe gær, så vi kan bage! Efter at have sagt nej til mindst 20 ting Molly har puttet i sin lille børneindkøbsvogn (og ja til juicebrikker), får vi betalt og bevæger os hjem igen. Vigs er faldet i søvn, og moderens tålmodighed holder ikke til endnu en gåtur, hvor Molly skal inspicere hvert eneste stykke gennemgnasket tyggegummi, hver sten og hver streg graffiti vi møder på vejen. Op i fodenden af vognen med hende og hurtigt hjemad. Til hyggen. Og eftersom Molly jo rent faktisk er syg, så får hun lov at ligge på sofaen med sin dyne og en brikjuice. Så får vi besøg af en af mine veninder, og Molly kommer ud og siger hej, gennemblødt af æblejuice, for brikjuicer og små børn der trykker til hver gang, de får sådan en lille fætter i hånden, er bare en dårlig kombi. Nå, rent tøj til Molly og kaffe i kopperne og sladder til de voksne. Faktisk rigtig hyggeligt! Min veninde går igen, og Viggo vågner. Han ligger på gulvet med sit legetøj og pludrer mens jeg laver en flaske til ham. En opgave der bliver afbrudt flere gange, fordi jeg skal fjerne Molly, der har lagt sig oven på sin lille prut af en lillebror. Og som endnu engang får forklaret at han er alt for lille til at kunne lege hest, eller hvad det nu er hun har gang i. Jeg fortæller også igen, at han ikke bryder sig om at blive hevet i kinderne (ligesom jeg heller ikke kan lide det) han (og jeg) kan jo ikke gøre for vores kinder er så store og fristende.

Viggo er for resten også syg (oh yeah!) og gider ikke rigtig indtage den skønne modermælkserstatning jeg har mikset til ham. Jeg beslutter, at nu må det være tid til at bage de famøse pølsehorn, som jeg har brugt hele morgenen på at tale om. Molly er med til at tage røremaskinen frem, men mister herefter interessen og pølsehornsbagning taber til den lille prinsesse, der på dette tidspunkt ikke vil have redt sit hår. Nå men jeg har da stadig Viggos opmærksomhed og i hele 5 minutter sidder han på min mave i en bæresele, mens jeg hælder diverse ingredienser i skålen. Så gider han heller ikke mere, men nu er jeg jo i gang, så med et skrigende barn på armen får jeg den sidste portion mel vejet af og tændt for maskinen. Så kommer Molly tilbage til køkkenet og vil være med til hyggen. Hun får et hårdkogt æg, som hun splitter i atomer ud over køkkengulvet mens hun siger ”Adr!” (favoritordet i disse dage). I går var æg yndlingsmad….

Hun tager derefter turen fra sin trip trap ned på gulvet med hovedet først og et skrig uden lige fylder huset. Jeg trøster og nusser og vi får en kold klud på panden. Jeg bruger lidt tid på at inspicere det lille hoved, men vurderer at der ikke er sket større skade. Alt imens sidder Viggo i sin stol og skriger om kap med sin søster. Han er træt. Molly er træt. Og jeg beslutter at lave en dobbeltputning. Så børnene bliver gjort klar, lagt i hver sin vogn – én i forhaven og én på bagterrassen, og så løber jeg ellers frem og tilbage mellem de to og synger om en mariehøne der er glad, putter sutter i munde, kører frem og tilbage med barnevogne, indtil de begge to sover.

Og nu sidder jeg så her i min sofa og ser Netflix, mens jeg spiser min rugbrødsmad med spejlæg. Hvilket jeg for resten spiser hver dag. For jeg er mixer ikke lige en sund salat, med eksotiske ingredienser eller møder veninder til en hip brunch og en omgang chiagrød ligesom alle bloggerne gør. Jeg gad godt, men jeg spiser bare rugbrød. I dag dog suppleret med en halv bolle med pålægschokolade. På bordet foran mig ligger to alarmer, der på skift lyser op og fylder stuen med lyden af host og snøft og børn der græder lidt i søvne. For syge børn sover ikke tungt og stille…

Klokken er 13.30 og jeg er helt færdig. Om lidt er pølsehornsdejen færdig med at hæve, og så skal jeg, helt alene ud og lave ca. 60 horn. Hvis jeg kender mine børn ret, så vågner et af dem nok lige så snart jeg har fået alle fingre klistret ind i dej, Det er sgu hårdt at være alene hjemme med to små børn. Især når de er syge og der er skruet godt op for ynk og pyldren. Jeg kigger endnu en gang på uret for at se hvor lang tid der er til Kim kommer hjem og leget støttepædagog.  Dagen har indtil videre været hård, men på ingen måde dårlig. Den har ikke været som jeg havde forestillet mig, for jeg har ikke været den overskudsmor jeg drømmer om, der har nået en masse spændende ting med børnene, men jeg har fået til gengæld lov at sidde i sofaen med min søn på skødet mens min datter nussede mig på kinden. Og vi har kastet en ballon til hinanden og vi har faktisk grinet ret meget. Men vi har ikke været specielt sunde. Vi har ikke lavet en masse aktiviteter eller været kreative. Vi har set Prinsesse og vi har krammet og kysset og leget på gulvet. Molly har givet sutten til Viggo (med noget større kraft end nødvendigt) 50 gange, og nusset ham igen og igen fordi hun er så glad for ham og ikke vil have han skal være ked af det. Det har været en dag fuld af kærlighed, og selvom jeg er træt, så er jeg også glad. Det har dog ikke været en særlig insta eller momblogger venlig dag. For der er vel ikke så meget at prale med. Hverken pølsehorn (endnu), kunstværker eller planter (?) at tage billeder af. Jeg har dælme ikke følt mig særlig overskudsmorsagtig, Og min ambition om at lave et hurtigt træningsprogram mens børnene sover, bliver ikke heller til noget. Men det gør vel egentlig heller ikke så meget. For selvom jeg elsker instagram, så har jeg sjældent en dag der passer ind i de perfekte små firkanter man ser der. Vi er bare nogle krydseduller hjemme hos os – og vi har det rart. Det meste af tiden.

—————————–

Update: kl 14.00 gik jeg i køkkenet og fandt kagerullen frem, fik bagepapir på pladerne og gjorde klar til at rulle. Kl 14.04 vågnede Vigs. Pølsehornsrulning er udskudt og vi sidder nu igen i sofaen og nusser. Sådan en dej tager vel heller ikke skade af at hæve i tre timer, vel…

Update igen: kl 16.30 lå der 56 fine pølsehorn på risten og kølede. Molly var med til at rulle 3, resten tog jeg selv mens Kim underholdt børnene. 6 timer tog det at lave de pølsehorn! Men godt smager de, og for at være ærlig, så e det mest til mig selv jeg har lavet dem – så rugbrød med spejlæg en gang imellem kan bytte plads med en usund pølse i et brød… Huset ligner forresten noget der er løgn – godt vi har hele dagen i morgen til at gøre klar til åbent hus….

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar