Lines liv

Halløj fra hotellet

Det er meget tidligt om morgenen og jeg sidder på et hotel i Ringkøbing med pc’en i skødet og ord på vej ud af fingrene. Jeg sover dårligt, når jeg er på hotel, i hvert fald den første nat, så jeg har været vågen længe. Jeg kørte hjemmefra i går aftes, da begge børn var puttet og skulle lige arbejde en times tid, da jeg ankom, så jeg kan ikke prale af at have sovet ret meget. Lige nu ville jeg ønske jeg var derhjemme. Eller lige i dag, ville jeg ønske jeg var i København sammen med nogle af mine yndlingsmennesker, høj efter en skøn Jason Mraz koncert og fyldt op af venskabsglæde. Den koncert måtte jeg aflyse, da arbejdsturen til Ringkøbing kom i vejen, men jeg sidder her med den video fra koncerten, med en af favoritsangene og drømmer lidt om jeg var med.

Nå tilbage til Ringkøbing, hvor jeg inden så længe vil gå i bad, tage min gule kjole på og gå ned og spise morgenmad med min kollega. Vi vil køre til Gældsstyrelsens driftscenter i byen, og være med til at onboarde en flok nye kollegaer. Når jeg er dér, når jeg står foran dem og byder velkommen, når jeg er med til at facilitere dagen og se det program jeg har brugt tid på at sammensætte så får jeg energi. Jeg nyder det og jeg er glad for at være der. Det er en fed følelse at se det man har lave lykkes, og at være med til at få nye kollegaer ombord. Så jeg klager ikke over at jeg skal være her. Alligevel gad jeg godt være derhjemme lige nu, med min familie, morgenrutine, fjollede børn, der spilder mælk og nægter at få børstet tænder. Fordi jeg er træt og livet på hoteller i provinsen ikke er specielt luksuriøst. OG jeg er ved at have erfaring med det. Siden jeg startede i dette job for 7 måneder siden, har jeg boet på hotel i 9 forskellige bye. Antallet af overnatninger har jeg ikke tal på, men der har været en del. Og selvom jeg, især de første gange, glædede mig til at komme på hotel og få muligheden for at få en hel nats (eller flere nætters) søvn, så har det bare ikke være det alslappende break jeg havde troet. For som jeg skrev i starten, så sover jeg ikke ret godt når jeg er på hotel. Generelt er jeg ikke den bedste til at sove godt, og når jeg er i fremmede omgivelser og helt alene, så bliver det ikke bedre.

Jeg klager ikke over mit job, og det at jeg har været så meget ude. Jeg tilbringer tid sammen med kollegaer, får god mad og hyggelige samtaler og måske endda også en enkelt drink inden sengetid. Det er skønt. Og jeg har fået lov til at være en del af nogle spændende processer, hvor vi har ansat rigtig mange nye mennesker, og efterfølgende, at være med til at byde dem velkommen indenfor. Jeg kan altså sige, at jeg er med til at bygge den nye Gældsstyrelse op. Det giver energi og arbejdsglæde. Men når jeg er tilbage på mit hotelværelse om aftenen, giver det også savn og dårlig samvittighed i forhold til dem derhjemme. For når jeg er ude, er jeg jo ikke dér hos dem. Jeg kysser børnene farvel inden jeg kører og ser dem måske først flere dage senere. Jeg overlader alt til Kim, som skal stå for både at hente og bringe, fodre, bare og putte elsklingerne og få hverdagen til at hænge sammen. Og han får lov at kysse godnat, se deres fjollerier, høre deres grin og få en masse af de kram, som mine børn er eksperter i at give. Jeg er med på facetime 5 minutters tid om eftermiddagen, og fantastiske mormor er klar til at træde til og hjælpe os med at få det hele til at hænge sammen, og Kim siger, at jeg ikke skal have dårlig samvittighed. Men det har jeg, og når jeg sidder her en tidlig morgen på et ligegyldigt hotel, så ville jeg hellere være der. Det skal jeg heldigvis senere i dag. For det er fredag, og når vi er færdige med dagens program har jeg tænkt mig at drøne (på lovlig vis) hjem til de vigtigste mennesker og holde weekend med dem, og få tanket op på hygge og kærlighed.

Søndag aften skal jeg så afsted igen til yderligere to dage i Ringkøbing. Og næste måned går turen nordenfjords til Thisted. Herefter er der igen lidt ro på programmet og jeg kan tage nogle korte dage og prøve at indhente lidt af den tid jeg har været væk hjemmefra. Det glæder jeg mig til.

Leave a Reply