Familieliv,  Haveliv

Min ven, foråret

Jeg har før ytret, at efterår er min yndlingsårstid. Jeg er glad for efterår med varme sweatre, ild i brændeovnen, træernes flotte farver og varm kakao med flødeskum. Efterår er hyggeligt, og jeg er vil med det. 

Men nu er jeg blevet fritidsbonderøv, og det har sat min årstidsprioritering på prøve. Pludselig er forår også noget helt fantastisk. Jeg har også været glad for foråret før, men nu er det som om, at vi er gået fra at være bekendte til at være gode venner. For forår betyder liv til min have. Ting springer ud, farver overtager magten fra det brune, dagene bliver længere og solen varmer mere. Vi har i noget tid haft gang i forspiring af grønt til køkkenhaven og jeg har nu endelig fået taget mig sammen til at få fokus på havens blomster. Jeg har fået sat gang i forspiring af forskellige blomster og jeg klapper af glæde i mine hænder hver gang en lille grøn spire stikker hovedet igennem jorden og ud i lyset. Det er fantastisk!! 

Jeg har aldrig ment, at jeg har grønne fingre – jeg har faktisk nok ikke tænkt specielt meget over det, men nu har det pludselig fået min interesse. Nej, jeg bliver ikke begejstret over at luge ukrudt, men når jeg (vi) kan få ting til at gro fra et lille frø til en fin blomst eller en grøntsag vi kan spise, bliver jeg glad. Det er så tilfredsstillende at gennemføre den proces. Og endnu mere tilfredsstillende at hente ingredienser til aftensmaden i haven eller hente blomsterbuketter til middagsbordet i vores eget blomsterbed. 

Kim og jeg har mange planer og drømme for vores store have og endnu større mark og skov, og selvom vi er ivrige kan vi ikke nå det hele i år. Men vi er igang, og det bliver hele tiden bedre. Det er fedt at være en del af den rejse det er for os to storbystorbystosser på begynderniveau, at få styr på haven og få drømmene ført ud i livet. 

Efterår er den ven der giver en god varmende krammer og forår er den energiske ven der får dig overtalt til at tage med på eventyr. Jeg er vild med begge. Ja faktisk er jeg vild med alle årstider, og måske skal jeg lade være med at have favoritter.

Leave a Reply