Ferieliv,  Hjemmeliv,  Lines liv

Stille feriestart

Vi har påskeferie!! Børnene og jeg har ferie, Kim må lige arbejde to dage, før han kan være med. 

Det er mandag og første rigtige feriedag for os tre tosser, og det går meget langsomt. Begge børn har sovet til minimum kl 7 og var glade og sjove fra morgenstunden. Viggo stod egentlig op kl.5.15, men faldt heldigvis til ro igen i sin mors arme. Men når jeg først vågner om morgenen (også meget tidligt), er det sjældent at jeg falder i søvn igen. Og sådan var det også i dag. Så jeg nød en stille morgenstund med kaffe i koppen og et nyt magasin mellem hænderne – ofte afbrudt af en tur på google for at finde de lækre ting, jeg læste om i bladet. Jeg ELKER det. Jeg elsker magasiner, inspiration, kaffe i koppen, udsigt over vores have og mark. Og ro. Jeg er helt vild med ro. Jeg kan også godt lide kaos, gæster, børn, leg, musik og larm, men min hjerne og krop har ekstra meget brug for ro lige for tiden, så jeg hamster alt det jeg kan få, og lader derved lige så stille op til at blive gode gamle overskuds-Line igen. Det skal nok komme. 

Men tilbage til vores feriestarten, hvor jeg nu kl 9.30 stadig sidder ved køkkenbordet iført pyjamas, men en kop (kold) kaffe og udsigt til sol og naboens heste. Børnene er oppe. De har spist (læs spildt) morgenmad og drukket kakao, og danset og hoppet. Molly har lavet mig et fint armbånd, iført sig prinsessekjole, og ordnet håret. Viggo følger bare efter og prøver at gøre alt hvad hun gør. Jeg er vild med det. I skrivende stund sidder begge børn i Mollys seng og ser iPad. Det må man nemlig godt når det er ferie. De har også brug for ro og afslapning, og jeg tror vi alle nyder denne stille morgen – de kommer nemlig ikke så tit. 

Bare rolig, vi skal ikke være i stilstand hele dagen – og slet ikke i ferien – men inden vi begiver os ud i haven til leg og gøremål, lader jeg alle, inkl. mig selv, får 20 minutter mere med salig afslapning. 

Og på trods af stilhed har morgenen på ingen måde været spildt. Jeg har bl.a. meldt mig ind i Praktisk Økologi, jeg har fundet vores nye (lidt dyrere end budgetteret) havemøbler på tilbud. Jeg har tænkt store tanker om haveplaner, jeg har shoppet haveudstyr til mig selv, og jeg har drømt mig væk i blomsterløg og -frø. Og så prøver jeg mentalt at forberede mig til eftermiddagens tur til IKEA 😀

Jeg er vild med ferie!

Leave a Reply