Ferieliv

Life is a beach

I løbet af vores ferie har vi faktisk kun været sådan rigtigt på stranden én gang. Mine forældre har været der lidt mere, og vi har ofte siddet og kigget på stranden og nydt udsigten og de turkisblå hav. Men sådan rigtig pak-alle-børn-og-ting-samme-og-lad-os-gå-på-stranden har vi kun gjort en gang. Nok lidt tosset for børnene elskede det. Der blev bygget sandslot og gravet huller, og de kunne løbe og lege i vandkanten. Jeg synes også det var hyggeligt. Og jeg nød at bade i havet, der var en smule køligere end poolen. På billederne er det jo nærmest ren idyl og børnelykke. 

Men hvorfor gjorde vi det så ikke hver dag? Det egentlige svar er at jeg ikke bryder mig om strand. Hader er et for vildsomt ord at bruge her, men jeg får kuldegys på den dårlige måde, når der tales om at ligge på stranden. Jeg får gerne en tur hen ad stranden eller tager en hurtig dukkert i havet, men at sprede mit håndklæde ud og lægge mig der en hel dag, huer mig bare ikke. For man får jo sand over det hele. SAND ALLE VEGNE! Og det er jeg bare ikke tosset med. Sand i tøj, hår, bøger, snacks osv. Det klistrer sig fast på fingrene så hver gang man rører ved noget eller forsøger at børste sand af noget andet så spreder man sandet endnu mere. Jeg får fnidder af det. Det gør Kim også. Og åbenbart så meget at vi nægter vores børn den store glæde, det er at lege i sandet. Vi tager barnedrømmen og idyllen om lange dage i solen, leg i vandkanten og store sandslotte med tårne og voldgrave fra dem. Så dårlige forældre er vi – eller så meget afskyr vi sand. 

Ok, afskyr er også et stærkt ord. Men det er da irriterende det der sand. Måske skal man se på det lidt som overskriften: livet er en strand (ja det virker på ingen måde på dansk); det er smukt og idyllisk, men der medfølger også bare nogle irriterende ting, som du enten skal holde dig fra eller lære at leve med. Så kom der sørme også lidt morgenfilosofi med i et indlæg om sand…

Og så kan det være vi skal prøve at mande os lidt op for vores børns skyld, næste gang vi skal på ferie…. 

Leave a Reply