Familieliv,  Køkkenliv,  Lines liv

Mors dag

Sidste weekend var det mors dag. I år er det 3. gang jeg får lov til at fejre mors dag på både mor- og datterholdet. Og jeg er vild med det. Og jeg kommer måske nok også til at have lidt forventninger til det. Ikke store forventninger, men synes alligevel at dagen skal markeres. Og det blev den også i år! 

Jeg vågner næsten altid før resten af familien – dog i skarp konkurrence med Viggo – og det gjorde sig også gældende på mors dag. Her havde Kim dog fået sg selv ud af sengen samtidig med mig og børnene, så jeg kom ud i et køkken der duftede skønt af pandekager. Og så var der gaver på bordet. Jeg elsker gaver, men har forsøgt at overbevise Kim om, at på mors dag (og fars dag!) handler det ikke om gaver, men om hygge. Gerne små hjemmelavede gaver fra børnene, blomster fra haven osv. Den er han ikke helt med på, så jeg blev overrasket på bedste vis med et fint Mor krus, og en fin fin Life is a Beach sweater fra Hjemstavn, som han har hørt mig pippe om i noget tid. Han er nemlig god til at fange de der små ønsker jeg har og få mig overrasket med dem.

Oveni i disse to fine gaver, fik jeg også en printet årskalender. Helt basic, men med meget vigtige ting skrevet ind i den: planen for vores nye køkken! 

Vi har, siden vi flyttede ind i huset, drømt om – og planlagt – nyt køkken, og især jeg, har brugt tid på at researche og finde priser på de ting vi gerne vil have. Alt er udvalgt og for nylig havde vi også besøg af en murer, der gav tilbud på at fjerne en murstensbue og lave lidt andre småting. Financieringen er på plads, så derfor blev jeg så skuffet (og ja nok også lidt for sur) da Kim proklamerede at det var bedst at vente til efteråret med projekt køkken. Det tog jeg ikke så godt imod, men måtte jo bare kapitulere og vente endnu en tid. Meeeen så var det lige han overhalede mig indenom på morsdag med en plan, der sørger for at der kommer køkken inden vi holder sommerferie. INDEN!. Han har endda fået min søster med ombord i overraskelsen og hun er sat på planen til at passe børn den dag, vi skal sætte det nye køkken op. Shit hvor blev jeg glad for det ellers helt kedelige stykke papir. Og for min mand og hans konstante positivisme, hans kærlighed for mig, hans ønske om at gøre mig glad og hans evne til at få noget positivt ind lige dér hvor der er brug for det. 

En del af køkkenplanen

Jeg ved ikke om det er så mors dags agtigt, at Kim overrasker med dette, men det gik lige i tårekanalerne. Og resten af mors dag, var fyldt med hygge, afslapning og tid sammen. Lige som det skal være på sådan en dag. Jeg elsker at være mor, og jeg nyder, at der en gang imellem kan være en dag, hvor jeg føler det handler bare en lille smule om mig. 

Og ja, så er hjernen sat i blød til fars dag. Jeg kan jo ikke toppe det Kim har sørget for på mors dag. Kim giver ikke små hints om ting han ønsker sig (udover de arbejdsbukser han selv har udvalgt og jeg har bestilt hjem til ham), så gaver bliver aldrig specielt overraskende for ham. Heldigvis er det heller ikke noget han går op i, så måske er presset på mig faktisk ret så lille. Måske skal jeg bare tage mit hoved op ad blød(?) inden det bliver helt rynket og for blødt, og holde fokus på det fars dag handler om: Kim som far! Hygge, kærlighed og nærvær. 

(og så fejrer vi altså lige Viggos fødselsdag den dag, så hej hej far, der i baggrunden)

Leave a Reply