Køkkenliv

Projekt nyt køkken er i gang

Så er projekt nyt køkken for alvor i gang. Det er ikke uden udfordringer, men det er fantastisk, og jeg glæder mig så meget til det er færdigt.

Første step i processen var, at en murer kom forbi for at fjerne buen ved vores kogeø/kogealkove. Som han påpegede, var det er meget fin bue, der passede godt til huset, men da vi ikke kan stå fuldt oprejst når vi laver mad, synes vi, det gav mening at få den væk. Og det er den kommet! Og der er simpelthen så meget mere lys ved komfuret nu, så det er helt klar den rigtige beslutig.

Og så skriver jeg at buen er væk – og det er den, men mureren har af uransagelige årsager valgt at lade ca 7 cm mur blive på hver side af alkoven (hedder det mon en alkove? Hule? kogeø???), som lige præcis ødelægger vores plan for indretning af området. For det er jo ikke meget værd med en ny ovn, hvis den ikke kan åbnes helt. Det slog mig lige ud en dags tid, at denne fejl var begået, og jeg så hele min køkkendrøm gå i vasken. (ja jeg lader mig ret nemt slå ud for tiden, og små ting kan hurtigt blive til katastrofer). Heldigvis vil min mand altid det bedste for mig, og vores fælles drøm, så han har en løsning oppe i ærmet, der skal føres ud i livet i weekenden. Jeg håber så meget det virker….

Men der sker heldigvis også andre ting i projekt køkken – de vilde af slagsen faktisk. For i sidste weekend var Kim og jeg ude og se på de hvidevarer vi ønsker os – og de er nu godkendt og bestilt. Samtidig har vi endelig fået tegnet køkkenet færdigt og fundet nogle gode løsninger, så det er også bestilt. En ordre på en fin ny vask er også sendt afsted, så det betyder faktisk, at de store elementer i køkkenprojektet er på plads. Eller i hvert fald bestilt. Det er fedt!

Der er også sørget for hjælp til at sætte det nye køkken op, når svigerfar kommer på besøg om ikke så længe. Det bliver fantastisk.

Og hvad mangler vi mon så? Altså bortset fra at få det gamle køkken ud og alt det nye ind? Jo, så er der stadig nogle enkelte detaljer vi skal have styr på. Jeg er på intensiv jagt efter nye lamper, der passer i både stil og prisleje. Vi har også en god debat omkring hvilke fliser, der skal på væggen ved komfuret. Her er vi meget usikre på, om der skal fut på farven, eller det skal være mere neutralt. Kim er, som altid, klar på pang – og jeg er sjovt nok lidt mere tøvende lige i denne sammenhæng. Det bliver spændende at se, hvor vi ender. 

Noget jeg glæder mig ekstra meget til er alle småtingene. De små detaljer, der forvandler det fra et køkken, til vores køkken – til hjertet i vores hjem. Det der gør det hyggeligt og fint. Indretning, lidt nips, viskestykker, lidt ekstra krus osv. Jeg er også ved at få sneget en ny og lækker kaffemaskine med ind i projektet, og det ser ud til at lykkes. Jeg ved ikke endnu hvilke deltager der skal til, men jeg ved at jeg kommer til at være vild med processen og elske det endelige resultat.

Når køkkenet er på plads og vi lige har fået lidt ro på, så har jeg lidt flere planer med resten af rummet. Jeg synes vores trappe er grim, og vi har aftalt at den godt må blive malet hvid – det har vi selv set i et boligprogram 🙂 Det samme gælder de grå vinduer, som gerne må passe til resten af køkkenet. Og så går jeg med en lille fantasi om at male vores køkkendør en flot dyb koboltblå farve på indersiden, så der kommer lidt spræl.

Jeg glæder mig til at se det færdige resultat! Og bare rolig, der kommer helt sikkert billeder her på bloggen…

______________________________________________________________________________Nå, så blev jeg alligevel lige ramt af at have glædet mig for tidligt. Øv. For det viser sig, at den løsning Kim havde oppe i ærmet er en forbier. Han har snakket med en god mureren, og det viser sig, at projektet fra starten ikke er udført korrekt. Hans råd er at pille det meste af det arbejde mureren har lavet ned – få en ny overlæggestolpe (?) og så mure op igen. Og det kan Kim ikke, så det skal der en ny murer på. Shit jeg er træt af det. Og jeg kæmper for ikke at gemme mig under dynen med min mangel på kontrol over følelsen af nederlag og øv. Det er virkelig irriterende, og jeg håber så meget, at tingene falder i hak, og planen kan overholdes. (krydse fingre emoji)

Leave a Reply