Haveliv

Nyt hjem til tomaterne

Luk øjnene. Forestil dig at være omgivet af duften af helt friske og modne tomater. Tilsæt aromaen af basilikum, og drøm dig ned til Italien og en fantastisk Caprese salat. Sæt dig i en dejlig loungestol dækket af et blødt lammeskind. Tag din lydbog i ørerne og find strikketøjet frem. Slap af. Kan du se det for dig? Kan du mærket munden løbe i vand og roen sænke sig i din krop? Dette drømmescenarie bliver snart virkelighed her på matriklen!

Og det gør det, fordi vi endelig har fået drivhuset op! Det er så fedt, det ser smukt ud og passer både ind i haven og ind i selvforsyningsdrømmen. Og ja, så passer det ret fint ind i min lille drøm om lidt mig-tid ind imellem. Et lille helle hvor jeg kan forsvinde fra rod, larm og spørgsmål om hvor det ene eller det andet er henne. Måske et lidt for lunt helle i højsommeren, men så er der heldigvis lavet en lille terrasse foran drivhuset, hvor jeg kan tage min – snart indkøbte – loungestol med ud og nyde solen, blandt alle de krydderurter, der skal stå i krukker og højbede ved siden af drivhuset. Hold nu op jeg glæder mig!

Og det skal nok blive godt. Vi er så småt ved at indrette drivhuset. Tomater, peberfrugter og basilikum er sat til forspirring. Jordsække, kapapilærkasser og holdere til de voksende tomatplanet er indkøbt. Jeg glæder mig virkelig til at kunne gå ud i drivhuset og hente saftige, duftende og velsmagende tomater, lige præcis når jeg har lyst til det. Og vi får rigeligt af dem. Vi har i hvert fald rigtig mange små planter, der står og venter. Så ud over friske tomater i salaten, skal der henkoges, syltes, semi-tørres osv. så vi kan have glæde af tomaterne hele året, fx når der skal laves tomatsauce til pizza, hjemmelavet lasagne eller Kims skønne chilisauce. Og bare rolig vi forspirrer også chilier på livet løs – de skal bare være i det andet drivhus.

Nå, men det var bare lige det jeg ville fortælle – tomaterne har fået et fint hjem, og mit lille alenerum er godt på vej. Kom bare an sommer.

Leave a Reply