Lines liv

Flere strikkerier, tak

Jeg må indrømme, at strikkeriet har fanget mig! Jeg var bange for, at det ikke ville passe til min utålmodighed, men det er faktisk et ret godt match – mig og strik. Gerne med en lydbog i ørerne, eller udramatisk tv på skærmen dog, så jeg føler jeg at jeg bliver stimuleret på flere fronter, eller måske at jeg ikke spilder tiden så meget (strik er ikke spild af tid, men når man har mange projekter igang, kan det nogle gange føles som om man snyder lidt ved at strikke). Strik giver ro og en følelse af at kreere noget brugbart. Jeg er vild med, og har brug for, den mig-tid, det giver mig. Og jeg er vild med at gå med noget jeg selv har strikket. Og jeg har lyst til at købe garn – og grej! – i store mængder. Men ro på nu, for det går jo ikke så hurtigt endnu.

Men nu er jeg alligevel kommet i mål med et projekt. Jeg har brugt påskeferiens aftener på at strikke min Ingen Dikkedarer sweater færdig, som jeg startede op i januar. Jeg er så glad for den og er vild med farven – som matcher mine fødselsdagssko!! 

Jeg glemte lige at læse opskriften med detaljeorienterede øjne, så da jeg var over halvvejs gennem første ærme og opdagede de mange glemte indtagninger, måtte der lige laves en designændring, så trøjen i stedet fik ballonærmer. Godt man kender en strikkeguru, der svarer på spørgsmål fra en frustreret nybegynder kl 21.30 en påskeferieaften. Jeg er så glad for sweateren, og den har helt sikkert givet blod på tanden. Jeg vil strikke mere. Meget mere! Og rigtig gerne til mig selv – eller egostrik som det hedder på instagramsk. Så ærmerne er rullet op og ambitionerne når nye højder. To nye projekter til mig (mig mig mig) er ved at komme på pindene. En Clamsweater fra Strikdet i en fin lys Rosa farve og en Garntopia Genser i knaldflot grønt. Begge med mønstre og detaljer som jeg skal lære undervejs. Det bliver skønt. Og frustrerende. 

Og har jeg så tid til det? Altså vi har jo lige den dér have, vi har ret meget gang i. Vi har to små børn, der også gerne vil aktiveres, krammes og kysses. Vi har et hus der skal holdes (men hvor nogle praktiske ting nedprioriteres en smule) og så er der jo også lige fuldtidsjob ved siden af. Så det oser jo ikke af fritid, men jeg har lært at mig-tid er noget jeg SKAL lære at prioritere. Fordi jeg kan mærke effekten af det meget hurtigt. Så når vi når aftentid og begge børn er puttet, huset er nogenlunde ryddet (øh næsten) og haven er vandet, kan du finde mig på sofaen med strikkepindene i fuld sving. Jeg når det jeg når, og jeg kommer helt sikkert ikke til at strikke en sweater på et par uger. Men det er også ok, bare jeg strikker når der er tid. 

Jeg har en drøm om at min garderobe primært vil bestå af mønstrede kjoler, flagrende nederdele, jeans, t-shirts med fine print, langærmede bluser med striber og så masser af lækkert hjemmestrik. Det er vel ikke for meget at håbe på vel? Nu er arbejdet i hvert fald sat igang på strikkesiden, og jeg har mange opskrifter og virkelig meget fint garn på min ønskeliste. Så skal jeg bare også lige ønske mig hurtigstrikker-hænder 🙂

Nå men det var bare det jeg ville sige. Strik er fedt, og der er mere på vej til mig. Og måske Molly. Hvis hun en dag gider at gå med det. 

Leave a Reply