Haveliv

Tak for L…, nabo

Hvor tit er det egentlig, at du, når du ser din nabo komme gående ind i din have, åbner terrassedøren og råber “TAK FOR LORT”? Ikke så tit vel?  Her sker det jævnligt. Og det er med ægte glæde at vi siger det. 

Vores naboer har heste. Og dermed også en masse hestemøg. Ifølge reglerne må de dog ikke have en mødding og har egentlig ikke noget sted at gøre af lortet. Men så er det heldigt at deres nye storby-tilflytter-naboer leger fritidsbonderøve, og at vi har en køkkenhave, der har brug for gødning. Vups hestemøget køres ind til os, bliver en del af køkkenhaven, før grønt til at gro, og giver mere mad på vores (og naboens) bord. Det er da ren idyl og ægte win-win. Møget er til gavn, og naboskabet er så fint. Og så får naboen selvfølgelig også lov til at få nogle af de ting, der forhåbenligt kommer til at vokse i køkkenhaven. 

Vi får også alt deres ekstra hø, som ikke er spiseligt for hestene. Det er fantastisk til vores have – og i år prøver vi en skøn kombi af hestemøg (godt forbedret af fritgående høns) og hø til vores no-dig kartoffelbed. Det er der store forventninger til.

Men ikke mere herfra lige nu. Bare en hyggelig lille fortælling om møg mellem naboer ?

Leave a Reply