Familieliv,  Haveliv,  Orloffhave

Velkommen til Orloffhave

Jeg har sagt det før: Kim og jeg er gode til at drømme! Vi drømmer og håber og planlægger og researcher. Vi bliver ivrige, frustrerede, opgivende, håbefulde, glade og alt muligt andet, hver gang vi får en god ide. Ikke alle ideer får lov til at blive virkelige, men nogle gør…

Og nu er en af de store drømme faktisk ved at blive til virkelighed: Vi har fået vores egen lille biks! Orloffhave I/S er nu officielt registreret som vores virksomhed, og vi har fået et cvr nummer. Det er faktisk ret stort, og noget der har været undervejs i et stykke tid. Vi har længe drømt om at udnytte have, mark og skov på vores lille husmandssted til at dyrke en masse lækkerier.  Og vi vil også gerne sælge en del af disse afgrøder videre til folk i vores nærhed. Og det kommer så til at ske nu. Det er i hvert fald planen.

Det er ikke noget vi bliver rige af, og til at starte med kommer det tværtimod til at gøre indhug i vores opsparing. Men det er ok, for vi foretager nogle investeringer til gavn for Orloffhave, som vi hele tiden har tænkt os at lave, uanset om vi skal dyrke til eget forbrug eller til salg. Og i den sammenhæng kan det jo så være en fordel at have et cvr nummer allerede nu, og ikke når vi er fuldt etablerede.  

Planen er, at vi lægger stille og roligt ud. Vi skal dyrke rigeligt af de ting, der giver mening, og vi skal have flere bier. Honning, grønt og frugt skal sælges fra en vejbod ved vores hus og til venner og kolleger, der har samme kærlighed til råvarer, som vi har: de er dyrket uden gift og med fokus på at få mest muligt ud af jorden, samtidig med at vi passer på den. Drømmen er at udvide til at producere noget af havens råvarer, fx chilisauce, marmelade og bivokslys og sælge det og vores andre produkter på markeder i vores nærhed. Hvornår det sker – hvis det gør – tør jeg ikke svare på, men det er med i den forretningsplan vi går og brygger på, så jeg håber at jeg om et par år bruger nogle af mine weekender på sommer- efterårs- og julemarkeder iført hjemmestrik og et stort smil, og forhåbentlig få en masse gode snakke med gode mennesker. Aii hvor jeg drømmer. Fedt, ik?

Nå men tilbage til nutiden. Som sagt så er alt i sin spæde opstart. Vi skal investere i et stort tunneldrivhus på marken, vandingsanlæg, redskaber til at gøre såning og lugning nemmere, flere bistader og bier, flere frugttræer og buske og ellers skal vi bare så småt forbedre vores bonderøvsevner, sugen viden til os, prøve os frem og tilpasse vores dyrkning så vi løbende kan tilføje nye lækre grøntsager, frugter, nødder og blomster til vores haveplan. Jeg glæder mig! Jeg er faktisk allerede glad. Jeg prøver virkelig at være meget positiv i dette, og ikke lægge for meget energi og tankeaktivitet i de ting der skal ordnes, det der kan gå galt, og så, en evig ting i min hjerne, hvad andre tænker om det – og mig. For det har sjovt nok også fyldt: synes andre at vi er lidt småtossede fordi vi gør det her? Højst sandsynligt ja, men hvad gør det egentlig? Jeg håber jeg kan nå et punkt, hvor det ikke fylder særlig meget, for det handler jo om at både Kim og jeg synes det er fedt. Vi lever drømmen (til dels, for vi skal jo lige arbejde fuld tid ved siden af og ordne alle de andre almindelige hverdagsting) og vi er vilde med det. Vi sprøjter ideer ud, og nogle af dem griber vi og prøver at gøre til virkelighed.

Så tag godt imod Orloffhave! Lige pludselig er vejboden fyldt op med giftfrie godter!