Haveliv,  Lines liv

Jeg tager bagtroppen

Jeg øver mig i ikke at sige at jeg er bagud. Det er en ellers følelse, jeg har ca. 80% af tiden, især når det kommer til hus og have, og jeg føler ofte at jeg skal blive hurtigt færdig med det jeg nu engang er igang med, så jeg kan komme igang med næste punkt på to-do listen. 

Det er faktisk ikke en særlig sundtilgang til tingene for mig, er jeg kommet frem til. Jeg skal simpelthen øve mig i at være tilfreds med det jeg gør, det jeg når, det jeg oplever, det jeg får og det jeg føler, i stedet for at være irriteret over dét, jeg ikke helt kommer i mål med. Kim har flere gange sagt at jeg har en tendens til at fokusere på alt det der mangler, at mit glas ofte er halvt tomt og jeg bliver sur på ham hver gang. Mest fordi han (en del af tiden) har ret og fordi han påpeger noget jeg ikke er stolt af. En utiltrækkende del af min personlighed, som jeg arbejder på at nedtone. For den forsvinder nok aldrig helt. 

Jeg har ikke altid været sådan, og der er nok mange forskellige årsager til min nye og lidt mere negative tilgang til tingene, som vi ikke skal komme ind på her. Jeg er som udgangspunkt en glad person og jeg elsker udfordringer, drømme og eventyr, men jeg er blevet drejet ind i en lettere misfornøjet udgave af det tidligere positive menneske jeg engang var. Altså jeg er er ikke kun negativ for jeg føler også, at jeg møder livet med åbne arme og eventyrlyst, men samtidig er der også en del af mig der bare gerne vil gøre det godt (host host anderkendelse host host) og det er som om, at hvis jeg bare kan komme i mål med alle mine planer, så bliver alting godt. Eller mere korrekt: så er jeg god nok! 

Men det er jo ikke det, det handler om. Det er måske lidt søgt men det handler jo om at nyde det man laver, fejre det man når og få det bedste ud af den tid man har. Det handler ikke om at man skal nå alting lige med det samme! Altid. Selvom det ofte er det jeg stræber efter – og derfor ofte siger at jeg er bagud med dit og dat.

Det er min opgave den kommende tid. Jeg kommer til at have meget mere tid til forskellige ting, men den tid skal ikke bruges på et kapløb mod tiden og to-do listen. Det skal handle om at bruge tid på alt det der giver mig energi, glæde og sjov, men samtidig vide at jeg ikke kan nå det hele på en gang.

Så stedet for at sige at jeg er bagud med haven, så øver jeg mig i at sige at jeg tager bagtroppen på tomatdyrkningen. Vi skal nok få tomater, ærter, kartofler etc. vi er bare ikke de første der får dem. I stedet bruger vi taktikken hvor vi ligger lidt på hjul og sørger for at få alle med hjem over målstregen.