Haveliv,  Lines liv,  Orloffhave

Blomsterdrømmen lever

Sidste år skrev jeg et indlæg om min drøm om at blive blomsterbonde, og senere skrev jeg om at succesen i min skærehave ikke havde være overvældende. Det er vist det man kan kalde et rigtigt opstartsår, og det har heldigvis ikke slået mig ud. Blomsterbondedrømmen lever i bedste velgående, og jeg har store planer for haven i år.

Jeg er jo ikke typen, der holder igen med drømmene, og det gælder bestemt heller ikke mine blomster. Jeg har i løbet af vinteren udvidet mit nuværende skæuehavebed til næsten dobbelt størrelse, og i tillæg inddrager jeg de forreste 200 m2 af blomsterengen til skærehavebede. Jeg har købt virkelig mange frø, og jeg tror det bliver det smukkeste syn. Det bliver også et stort arbejde, for der er mange frø, der skal forspirres, plantes ud, passes, plejes og plukkes. Men jeg er overbevist om at det bliver tiden værd.

Jeg har også planer om at udnytte marken mere i år. Forhåbentlig får vi en smuk blomstereng igen, som jo var noget af en skuffelse sidste år. Og i tillæg udvider jeg solsikkelunden betydeligt (4-500 m2!) og så drømmer jeg om nogle små stykker med morgenfrue, blåhat, honningurt og opiumsvalmuer. Ej jeg kan se det for mig, her fra min plads ved køkkenbordet, med udsigt til marken, der her i januar bare er brun og trist. Jeg håber så meget at bare 50% af mine planer lykkes.

Som jeg skrev sidste år, så var jeg blomsterbonde på hobbyplan, og den tanke fortsætter jeg med i år. Jeg vil gerne sælge blomster i vejboden, men jeg kommer ikke til at leve af det. Jeg vil virkelig gerne være min egen chef, og det kommer jeg også til at gå efter i år, men det bliver ikke med min have som udgangspunkt, selvom jeg går efter en løsning, der i perioder skal give mig mere tid til haven. Og så kan blomsterne forhåbentlig give en lille indtægt i tillæg til den glæde den bringer mig.

Følg med, det bliver et smukt syn – og mangler du blomster kigger du bare forbi til sommer.