Haveliv,  Lines liv,  Orloffhave

Instagram dilemmaer

Jeg er glad for Instagram. Det er dét sociale medie, jeg primært bruger tid på, og hvor jeg henter meget inspiration. Jeg orker ikke rigtig Facebook mere, men på IG får jeg lyst til at dele ud af min lille verden og følge med hos andre. Men det giver også nogle dilemmaer i min altid arbejdende tankestrøm, primært i forhold til vores nye fokus på Orloffhave.

Jeg har i mange år haft en IG profil, hvor jeg har delt ud af hverdag og eventyr i vores lille famile. Det synes jeg er hyggeligt. Jeg har lagt mærke til, at jeg lægger færre billeder på, end jeg gjorde tidligere, og det er primært nok fordi jeg er begyndt at fokusere på information overload, eller måske bare på om det egentlig er noget mine venner og familie (som jo er mine følgere) har lyst til at se. Jeg kan i hvert fald mærke at jeg bliver lidt træt, når der er nogle, der deler det samme type billede rigtig mange gange uden et (for mig) egentligt formål/budskab, eller laver virkelig mange stories om det samme, uden at der er noget nyt i det. Jeg ved at det for mange er sådan Instagram bruges, men jeg scroller hurtigt forbi stories, jeg kan se er lange. Men jeg deler stadig, for jeg synes det er hyggeligt at lukke verden ind i vores liv.

Der hvor mine dilemmaer så primært dukker op, er i forhold til vores nye lille projekt Orloffhave, hvor drømmen er at dyrke grøntsager, frugt, nødder, honning og blomster til at dække vores eget behov en stor del af året, men også dyrke rigeligt til at andre også kan få lov at få del i de grønne glæder. Første mål er en vejbod denne sommer, hvor folk i vores nærhed kan køre forbi og købe det, der er blevet høstet den dag. Det er en god drøm, synes jeg og forholdsvis nem at føre ud i livet sådan rent praktisk. Men for mig er Orloffhave også blevet et projekt, der har stor betydning. Jeg har flere ting, der fylder og det har i længere tid suget meget af min energi. Men jeg får overskud ind på energikontoen i min have, jeg bliver glad af at få ting til at gro, og ved at dele ud til andre, så derfor er Orloffhave blevet min mulighed for at høste masser af god energi. Det er et sted jeg kan drømme og lægge planer, også selvom det er i meget lille skala. Og dette vigtige og hyggelige projekt vil jeg virkelig gerne dele med – og dele ud af – til andre.

Men noget har holdt mig tilbage i forhold til at dele på sociale medier, for når jeg nu synes at andre, der deler for meget af det samme, er irriternede, kan jeg så selv spamme løs med havebilleder? Jeg har valgt at løse “problemet” ved at oprette en separat konto for Orloffhave, hvor der vil blive delt noget mere end på min egen profil. Jeg har ikke promoveret den, så det er primært en lille gruppe af mine egne følgere (åh det ord, altså) der er hoppet med over på den nye profil. Det var faktisk en mærkelig beslutningsproces at lave denne profil, for egentlig har jeg jo indtil videre delt meget om haven på min egen profil, men jeg har (altid haft) stort fokus på hvad andre tænker om mig. Er hele mit projekt Orloffhave tosset? Vil nogle synes det for meget med to profiler? Har jeg egentlig noget spændende at dele? Er jeg interessant/relevant nok? Er det hele måske bare lidt ligegyldigt, og skal jeg blot nyde tiden i haven og ikke lukke andre ind? ??????

Jeg kan jo ikke rigtig svare på de spørgsmål, men jeg ved, at jeg øver mig i at være ligeglad med hvad andre tænker om mig (ØVER, blev der sagt). Jeg er noget vægelsindet i forhold til at have to profiler, men nu er de der, og jeg tror at jeg bevidst/ubevidst at jeg ved at lave to profiler, har givet mig selv muligheden for at dele løs på den ene, og så holde lidt mere igen på den anden. Og måske lave en form for opdeling mellem Orloffhave og mig selv og min familie. Så et forsøg på at dele det lidt op, selvom der pt nok ikke er behov for det. Men jeg skal også tro på min drøm om at Orloffhave kan blive til noget, og derfor går det jo ikke at jeg hele tiden taler betydningen af projektet ned. Så bum, nu har vores have og vores lille biks sin egen IG profil.

Og denne profil bringer så det næste dilemma med sig, for hvor meget, eller hvor lidt, skal jeg så egentlig poste der? Jeg er ikke bange for at dele ud, men jeg ved jo at jeg selv bliver helt træt, når en profil, influencer eller virksomhed deler for meget. For mange (ens eller for mig, intetsigende, opslag og stories) kan få mig til at stoppe med at følge. Det har jeg gjort med de fleste af de store influencers jeg tidligere har fulgt, for det de deler føler jeg handler mere om kvantitet end kvalitet. Og det er nok en nødvendighed i den verden. Men til mit dilemma, så er jeg meget i tvivl om hvor meget eller hvor ofte jeg skal dele noget. Skaber jeg over hovedet værdi? Er det noget folk gider følge med i? er det det samme som virkelig mange andre i både dk og udlandet (øh ja det er det)? Er jeg spændende nok? Jeg vil ikke være irriterende, men jeg vil samtidig gerne tage folk med på rejsen i vores have. Jeg er kommet frem til, at når jeg er vild med at følge med hos andre, der er på en rejse der ligner min eller som giver inspiration til haven, så kan jeg vel også gøre det sammeder være ander der finder inspiration hos mig. Så lige nu prøver jeg mig frem. Jeg deler lidt, og nu nu hvor havesæsonen rigtig går i gang, kommer jeg til at dele mere, og så må jeg jo se om der kommer folk til eller nogle falder fra – og øve mig i ikke at gå for meget op i det. Jeg gør det for min skyld, præcis ligesom jeg gør med denne blog.

Jeg håber du vil følge med på @orloffhave og/eller hos @Lineorloff. Hvis du altså synes det kunne være hyggeligt 🙂