Lines liv

Fear of failure

JEG HAR FORTRUDT! jeg dropper det, jeg finder et normalt job. Jeg giver op! Disse tanker fylder mit hoved flere dage om ugen lige for tiden. Jeg synes det er så vanvittigt hårdt at starte op som selvstændig konsulent. Meget hårdere end jeg troede.

Hver dag sidder jeg foran min computer og scroller gennem linkedin for spændende personer jeg kan connecte med. Jeg overvejer hvilke indlæg jeg selv skal skrive, hvor jeg skal kommentere og hvad jeg skal like. Så folk får øje på mig. Og jeg bryder mig ikke om det. Jeg har tidligere skrevet om mit forhold til LinkedIn og den content constipation det fører med sig. Jeg ved jeg skal bruge det, men det er en pligt frem for en drømmeopgave.

Hver uge sender jeg beskeder og mails til forskellige relevante personer i virksomheder, jeg forestiller mig kan have brug for min hjælp og mine kompetencer. Det kræver en hel del researcharbejde, og en god portion positive tanker at forsøge at sælge mig selv på 5 linjer og en vedhæftet flyer. De fleste gange får jeg ikke svar, mens enkelte vender tilbage med et pænt “nej tak”. En enkelt har været så venlig at bede mig skrive igen om to måneder, men oftest hører jeg ingenting. Det var jeg forberedt på, for jeg har siddet i den anden ende i mange år, og sendt pæne “nej takker” afsted til sælgere af alverdens ydelser.

Det er dog hverken afslag, eller mangel på samme, evig LinkedInderi eller momsregnskabet der giver mig lyst til at smide håndklædet i ringen. Det er frygten for at fejle. Risikoen for slet ikke at lykkes med min drøm. Det er jeg simpelthen så bange for, og det har jeg nok været hele mit liv. Jeg lever af anerkendelse, eller at vide at jeg er god nok, at jeg gør det godt, og at jeg kommer i mål med ting. For jeg elsker at være grundig og nå de mål jeg sætter mig. Men for sådan en følende type som mig, er det så ekstra hårdt når det er svært at lykkes. At jeg ikke evner at sælge mig selv. At jeg ikke er med til at bidrage til vores families økonomi og tryghed.

Jeg ved jeg er dygtig, og jeg ved, der er mange virksomheder der har brug for mig. Jeg er overbevist om at mine kompetencer, min energi og den personlige interesse jeg har med mig, kan skabe høj værdi for mange små og mellemstore virksomheder. Jeg ville bare ønske, at jeg vidste hvordan jeg skulle overbevise dem om det. Jeg har en forestilling om at mange mener, at det er for stor en omkostning, men jeg er ikke dyr. Jeg er heller ikke billig, men jeg er pengene værd! Jeg er effektiv, og meget af det jeg kan bidrage med kan gøres på forholdsvis kort tid, og den indsats jeg gør, kan skabe meget større værdi for virksomheden end det beløb de skal investere i mig. Det tror jeg på.

Men selv om de opgivende tanker fylder mere og mere, så får de ikke lov til at vinde. For jeg VIL det her og jeg KAN det her. Jeg skal “bare lige” styre frygten og fortsætte kampen for de rigtige kunder. Jeg skal pleje mit netværk og møde de rigtige mennesker, for jeg tror på at min personlighed og min energi, i sidste ende er det, der sælger mig – eller rette det virksomheder køber og får værdi af. Drømmen går i opfyldelse og alt ordner sig – det går bare lidt langsommere end min mavefornemmelse og mit mod er helt trygge ved.