Ting jeg drømmer om

Ting jeg drømmer om #4 – tilbygninger

Jeg har virkelig mange drømme for vores hus – eller VI har mange drømme, må jeg hellere sige. Og selvom vi br i et stort hus, er vi ikke for beskedne til at drømme om tilbygninger :-). Og der er faktisk rigtig mange (urealistiske) tanker på det område, som bare er sjove at tale om, for helt ærligt, så er det ikke plads vi mangler. Vi kan diskutere om ruminddelingen er optimal – øh nej! men vi har den plads vi skal bruge. Derfor drømmer jeg altså stadig om nogle tilbygninger til huset. Og dem får I lige et lille kort indblik i her.

Det jeg drømmer allermest om, og som fylder en del hos os lige nu, er et vindfang. Husets inddeling er som sagt ikke helt optimalt for en børnefamilie, da nemmeste vej ind i huset fra indkørslen er vores “bagdør” som fører direkte ind i køkken alrummet. Ikke så fedt, med mudrede støvler og vådt overtøj, hvis du spørger mig. Der er en stor entre og to bryggers, der vel egentlig er så fine til netop det formål, men for at bruge den indgang, skal man gå hele vejen rundt om huset. Og det giver ikke helt mening. Det kan være en vane vi skal indføre, både for os selv og gæster, men jeg tror altid den løsning (dør) der ligger lige for vil vinde. SÅ nu vil jeg være på forkant med det, og derfor drømmer jeg om et vindfang, bygget mellem hus og garage. Ikke noget opvarmet eller extravagant, men et tørt og skærmet sted til sko og jakker. Drømmen er, at det brygges af gamle vinduer på den ene side, så det er lyst og åbent. Det kræver vist en kreativt tænkende håndværker, fr Kim og jeg kan ikke helt lande på en fælles ide – endnu. Jeg kan ikke finde noget, der ligner det jeg drømmer om, men her er et par billeder fra Pinterest af det, der kommer lidt tæt på.

En drøm der er rigtig stor, er et orangeri. Drømmen startede sm en tilbygning af et soveværelse, men vi har værelser nok i huset, så det er nu ændret til et stort orangeri, lavet af gamle vinduer (eller lign.) bygget til på gavlen af det gamle stuehus. Det skal være et hyggeligt sted med masser af planter – også af eksotisk art, men også et hyggerum – måske med brændeovn – hvor vi kan trække os hen, når vi vil læse eller slappe af – og måske kan en gæst eller to også overnatte derude hvis de skulle få lyst. Om taget skal være til kip, og følge husets nuværende form, eller om der skal være flat grønt tag eller måske endda en stor tagterrasse (knap så realistisk) vides ikke. Mange tanker og ideer er i spil, til denne drømmetilbygning. Her er lidt ideer fra Pinterest.

Jeg drømmer også em en overdækket terrasse, hyggelige huse/huler i haven og shelter i skoven, en lille tilbygning til garagen, hvor jeg kan ordne frø, stiklinger planter, potter osv. cykelskur, endnu en tilbygning til garagen hvor redskaber, maskiner mv. kan opbevares, et nyt drivhus på marken og meget mere. Det er godt nok med (urealistiske) drømme, ik? Og hurra for Pinterest, der kan sætte billeder på mange af dem 🙂

Alle billeder er fundet på Pinterest – alle drømme er fundet i mit hjerte

Leave a Reply