Ting jeg drømmer om

Ting jeg drømmer om #3 – bøger

Jeg er vild med at læse, og før jeg fik børn, læste jeg en del. Nu er det ikke rigtig en prioritet, og jeg savner det. jo jeg hører en del lydbøger, når jeg kører til og fra job eller arbejder i haven, men der er nu noget dejligt ved en rigtig bog. For nylig fik jeg en boganbefaling fra en kollega, og straks fløj mine fingre over tastaturet for at finde den på nettet. Og når jeg først kommer ind i en boghandel – in real life eller i den virtuelle verden – er jeg sm et barn i en slikbutik. Inden der var gået 8 minutter var der for fler tusinde kroner i min indkøbskurv, og jeg klappede i mine små hænder. Der gik dog ikke længe inden jeg igen tømte indkøbskurven, for jeg får simpelthen ikke bøgerne læst lige nu, og jeg kan ikke rigtig prioritere at bruge så mange penge på bøger lige nu. Men derfor må man jo gerne drømme. Og når det kommer til bøger, drømmer jeg i store mængder. I alle mulige genre. Egentlig kan jeg tilføje bøger til min ønskeliste i en uendelighed, men her har jeg prøvet at begrænse mig lidt i nogle forskellige kategorier.

Havebøger

Noget af det der fylder mest hos mig – og hos os – for tiden er have. Som man kan se i mit seneste indlæg, har det ikke været et produktivt haveår for os, så her er der forbedringspotentiale. Og så får jeg straks lyst til at købe bøger i en uendelighed for at få inspiration. Vi har faktisk lige besluttet at der især er to ting der kommer til at ske hos os i de kommede år: noget a la cottage have i forhaven (mit projekt!), og så skal vi forsøge os med permakultur i (en del af) køkkenhaven. Dét vil jeg gerne læse om, og jeg har allerede forelsket mig i mange bøger. Her er et udpluk af de havebøger jeg ønsker mig. Sammen bogen i en her jeg lige faldt over efter jeg havde lave collagen (og var for doven til at lave den om)

.

Kogebøger

Nå men jeg er jo faktisk på ingen måde en haj i et køkken. Og madlavning interesserer mig ikke fantastisk meget. Men jeg vil gerne være bedre til det. Og mere kreativ. Og jeg vil gerne have børnene med. Noget der interesserer mig er til gengæld bagning og syltning, og jeg vil gerne få en masse ud af alle de ting vi dyrker (når haven virker), og det vil jeg gerne have hjælp til, bl.a. fra disse bøger.

Line-bøger

Som skrevet tidligere har jeg altid elsket at læse, og jeg har slugt krimier, dramaer og tøsebøger på kort tid. Mange ferier er blever brugt på en liggestol med en stak af bøger ved min side, som hurtigt blev fortærret. Det gad jeg godt igen, og der er mange bøger på ønskelisten. Dog er det her, at e-bogs konceptet bliver meget relevant. Jeg har ca 35 minutter i bil hver vej til job, og med en lydbog i højtaleren er turen altså bare bedre, og føles ikke som spildt tid på samme måde som morgenradio og trafikmeldinger. Disse bøger ender nok ikke i mit hus rent fysisk, men de lander klar i køen på boghylden i min e-bogs app. Hurra for fleksible løsninger.

Børnebøger

Okay, jeg skal så lige advare om at bevæge sig ind i børnesektionen i en bogbutik – hverken den fysiske eller online. Der er så mange bøger jeg gerne vil købe til mine børn. Både bøger hvor de kan lære om verden, om dem selv og om hvordan man er og opfører sig. Bøger der gør dem nysgerrige, og lærer dem ting bl.a om have og miljø. Og bøger, der giver gode grin og ting at tænke over. Vi læser for begge børn hver eneste aften, og jeg håber vi snart når der til, hvor vi ikke skal læse de samme tre pixibøger igen og igen, men at vi rent faktisk kan bevæge os ind i litteraturen sammen. Jeg drømmer om den tid, hvor jeg kan tage mine to troldeunger med ind i Harry Potters verden, eller hvor vi kan lære om haven og lægge planer for spændende projekter de skal være med til at udføre. Bøger er skønne og det skal mine børn også lære.

Selvhjælpsbøger

Ej selvhjælp er for stærkt et ord, men det er vist alligevel den genre vi ser her. Jeg er et føle og tænkemenneske. Jeg føler meget og tænker over ALT for meget. Til tider er jeg rigtig glad for disse kvaliteter, men det kan også være hårdt, at alting skal have lov at ligge og svæve rundt i både mave og hoved. JEg vil gerne lære. Jeg vil gerne inspireres. Jeg vil gerne være sundere og mere positiv. Jeg vil gerne hjælpe mine børn godt på vej, og jeg vil gerne give mig selv nogle skub i andre retninger. Det kan jeg sagtens bruge bøger til. Og der er virkelig mange jeg gerne vil læse – og lære af. Og jeg skal så bare finde mit eget mix af ting der virker for mig og os i det store virvar af information som jeg får, og holde mig til det der passer ind i min mavefornemmelse.

Ahhhhh bøger. Jeg kunne blive ved og ved med at fylde op på min virtuelle drømmeboghylde, og det gør jeg også hele tiden. Bøger gør mig glad og giver mig noget at tænke over. De giver inspiration og selvom jeg nok vil kunne finde det meste af det på nettet i andre former, så er der altså bare et eller andet en fysisk bog kan, som internettet ikke kan matche.

Jeg har aftalt med Kim, at der bliver sat en boghylde op i køkkenet, og den vil jeg lige så stille fylde op med inspiration og hygge.

Leave a Reply