Haveliv,  Lines liv,  Orloffhave

Blomsterbondedrøm

For to ugers tid siden deltog jeg på et online skærehave kursus hos Regitzes Have. Det var virkelig inspirerende og det har spiret en lille drøm i mig: jeg vil (også) være blomsterbonde! Efter vi er flyttet på landet har jeg ønsket mig blomster i massevis, men de har indtil nu tabt til grøntsagerne i prioriteringsrunden. Der er blomster i haven, og især på blomsterengen, men jeg har drømt om en rigtig skærehave, hvor jeg kan lave buketter i massevis af de smukkeste nyplukkede blomster. Blomster fra min have og ikke fra Langtbortistan. Blomster der er gødet med møg frem for kemikalier. 

Allerede inden jeg deltog på kurset forrige søndag var der planer om en skærehave i år. Jeg har fået bøger om både økologiske blomster og cottagehave, som jeg finder inspiration i, og jeg har indkøbt frø, der er klar til forspiring, i tillæg til en god portion dahliaknolde – både nye og overvintrende. Men i søndags blev jeg ekstra inspireret af Regitze og hendes blomsterbusiness. Hendes have og hendes hobby er nu hendes levebrød. Det synes jeg er skønt. 

Jeg tør som sædvanligt ikke drømme for stort på skrift, så jeg forbliver realistisk og holder drømmen på et hobby niveau, men jeg vil gerne dyrke blomster i massevis og sælge dem sammen med grøntsagerne i vores kommende vejbod. Kim og jeg taler også om at tilbyde plukselv blomster på marken, for det er helt oplagt at så mange blomster som muligt først bliver plukket, når de skal bruges. Vi har jo virkelig pladsen til det, så muligheden er faktisk reel. Der er flere der lever af at være blomsterbønder (nok med bogskrivning og kursusaktivitet som en del af det) der “kun” har 2-3000 m2 med blomsterbede, om med mere end 20.000 m2 på marken hos os, bør jeg kunne gøre dem kunsten efter. Altså i forhold til mængden af blomster jeg kan dyrke. 

Og det er også planen nu, men altså lige som resten af Orloffhave, er det på hygge/hobbyniveau. Jeg er ikke klar til at slippe fast indtægt, pensionsopsparing, skiferie og økonomisk frihed lige nu, og jeg ved ikke om jeg bliver det. Det er rart at have, selvom jeg drømmer om et skifte i mit liv. Det skifte kommer, men for nu bliver det ikke til fuldblodsblomsterbonde. 

Men blomster skal der nok komme – flere og flere hvert år, så kig forbi til sommer og plukke smuk buket.