Lines liv

Jeg vil sove længe(re)! 

Jeg er a-menneske. Mega a-menneske. Og måske lige bortset fra et par af mine teenageår, så har jeg altid været det. Jeg vågner møjtidligt. For det meste har jeg det helt fint med at være tidlig vågen. Jeg kan godt lide at komme op og igang eller bare have lidt tid for mig selv, mens alle andre i huset sover. I perioder har jeg udnyttet muligheden til en løbetur, morgenyoga eller anden træning hvilket er en perfekt måde at starte dagen på for mig. 

Men de seneste måneder, måske faktisk 4-5 måneder, har mit a-gen taget noget overhånd. Til den irriterende side. Jeg vågner mellem 4.50 og 5.05 hver dag. HVER ENESTE DAG! Faktisk står der oftest 04.52 eller 04.53 på telefonen når jeg slår øjnene op. Det er bare tidligt. Alt for tidligt selv for et morgenmennekse som mig. Og det sker ligegyldigt hvornår jeg går i seng. Jeg har prøvet at lægge mig kl 20 og jeg vågner kl. 4.52. Efter en hyggelig aften hos venner hvor jeg gik i seng efter kl 01 vågnede jeg også før kl 05. 

Og en sf de irriterende ting der er indbygget i min a-menneske-krop er, at det er nærmest umuligt for mig at falde i søvn igen hvis jeg vågner efter kl 4. Jeg er træt og på ingen måde klar til at møde dagen fuld af energi. Det siger både min hjerne og mig krop. Men søvnen holder sig væk. Ofte bliver jeg liggende i helt op til en time og prøver at lokke søvnen frem med dybe åndedræt, positive tanker og lydbøger, men intet hjælper. Når kroppen først er vågen er dagen i gang. 

Udfordringen for mig er, at den energi jeg normalt finder frem i mine tidlige morgenstunder ikke følger mig for tiden. Det er simpelthen for tidligt at starte, og tanker om løbeture eller yoga kan jeg slet ikke overskue. Jeg siger til mig selv at jeg bare skal stå op og udnyttte tiden (endnu en af mine små ting: tid skal ikke spildes!) men her vil kroppen alligevel ikke være helt med. Den vil ikke sove, men den vil gerne se ligegyldige videoer på telefonen eller finde nye ideer på Pinterest. 

Det er mildest talt frustrerende, for selvom jeg gerne vil have noget ud af dagen så stjæler det i stedet virkelig meget sf min energi. Jeg kan jo ikke gå i seng kl 20 hver dag og det betyder at jeg ikke får den søvn jeg ved jeg har brug for. 

Nå men nu er klokken 6 og jeg har været vågen en time og 7 minutter. Jeg sidder i køkkenet med de små katte og har min telefon i hånden. Jeg overvejer at løbe en tur. Jeg kunne også strikke. Men jeg ser nok et par videoer om nogen der har holdt hemmeligt for alle de kender at de skulle have tvillinger og nu overrasker de dem alle sammen. Altså tid givet fantastisk godt ud 😂. 

Jeg gad godt at det ændrede sig. Bare en lille smule så jeg fik lidt mere søvn, men stadig kom tidligt i gang med dagen. Og jeg gad godt vide, hvad det er der sker i min krop siden vågner så præcist omkring 4.52 hver dag. 

Nå men inden jeg nåede at skrive færdigt, kom mit lille med-a-menneske ud til mig og vi krammede lidt, mens han fortalte om en drøm han havde haft om en is og en sejltur. Og det var ganske hyggeligt kl 6.11 en morgen i juleferien.