Haveliv

Blomster i haven

Blomster har vel egentlig aldrig sagt mig så meget. Jeg har ikke haft noget imod blomster, men det har heller ikke været noget der har fyldt specielt meget hos mig. Indtil jeg blev husejer – og specielt indtil vi flyttede til vores lille landsted men den fine store have. JEg er pludselig vild med blomster. Ikke på nørdeniveau, hvor jeg ved hvad de allesammen hedder, eller at jeg pludselig begiver mig ud i blomsterbinding. Men jeg synes simpelthen det er så hyggeligt og energigivende at gå rundt i haven og se på blomster.

Og det er noget jeg gerne vil gøre mere i, det der med blomster i haven. I år har vi forsøgt os med blomstereng (der kom én blomst på de 50 m2 vi har sået frø på) og skærebed (jeg har ikke plukket en eneste blomst derfra, og der var heller ikke meget at komme efter – på trods af, at jeg faktisk har brugt nogle penge på planter, knolde og frø), dog uden den store succes. Der er meget at lære her. Men på trods af denne mangel på egne blomsterevner, så er der heldigvis masser af fine blomster at kigge på i år. Primært takket være husets tidligere ejer, og så også en lille succes på det var sidste års blomstereng, hvor alle de blomster vi ventede på sidste år, har valgt at komme i år.

Jeg bliver glad når jeg går rundt og ser på blomster (og glemmer mine skuffende projekter) og i sidste uge fik jeg lige taget et par billeder på min tur rundt. Det er ikke hele haven, men blot det jeg lige kom forbi, der skabte lidt varme i mit havehjerte. Se med her:

Jeg har som sagt mange drømme og forhåbninger for haven, og når det gælder blomster, så handler det om at skabe gode forhold for bier og sommerfugle samtidig med at jeg får en masse smukke farver at kigge på. Drømmen/planen kan deles op i flere elementer, der ikke helt er på plads endnu – og som nok bliver ved med at udvikle sig – men den indeholder helt sikkert meget mere blomstereng, når vi nu har en stor mark, der står og kalder på det. Et skærebed, der kan give massevis af fine buketter til os og andre, blomstrende buske spredt rundt omkring, og så sidst, men bestemt ikke mindst, min nyeste drøm om at skabe en cottagehave, eller noget der minder lidt derom, i vores forhave. Der er meget at gå i gang med, meget er skal researches og planlægges. Det kommer til at tage mange år, og jeg starter i det små, med at plante lidt hist og her, og netop nu, samle frø ind fra de blomster jeg gerne vil have endnu flere af.

Der skal nok komme massevis af blomster herhjemme hos mig. Og det bliver dæleme et hyggeligt og farverigt projekt.

Leave a Reply