Haveliv,  Orloffhave

Det summer igen i Orloffhave

Sidste år blev vi biavlere, og det var en stor succes. Vi fik virkelig lækker honning og faktisk også i en større mængde end først forventet. Men i takt med at Orloffhave vokser, følger ambitionerne med. Defor har vi valgt at udvide bestanden af bier, så vi nu i alt har tre familier. Og de flyttede ind i weekenden.

Planen var egentlig at vi kun skulle have to nye familier, der skulle joine den familie vi allerede havde, men for halvanden måneds tid siden, tjekkede vi bikuben og fandt alle bierne døde. Det er så ærgerligt, for vi havde set dem flyve lidt rundt i starten af foråret, men sådan er livet nu engang. Og så har vi fået tre familier.

Sidste år placerede vi dem tæt på hønsegården, et sted med læ og skygge. Desværre viste det sig, at det var et sted vi skulle forbi hver eneste gang vi skulle i det gamle drivhus på marken, og selvom bierne ikke angriber, så er det alligevel ubehageligt at gå igennem en sværm af bier for at høste tomater. Så nu er de tre nye familier flyttet ud i frugtlunden. Lige midt imellem den “gamle” og den spritnye del af vores frugttræer. Vi synes det er et perfekt sted, for et af formålene med at få bier er at de kan hjælpe med bestøvningen af træerne, og sikre at vi får rigeligt med frugt. Og midt i frugtlunden er de tilpas tæt på til at vi kan tjekke til dem løbende, men langt nok væk til at vi ikke støder ind i dem på daglig basis. På deres nye tilholdssted har vi lavet læ med høballer, og til efteråret bliver det skiftet ud med en kvashegn. Det er en ekstra bonus, for et kvashegn er fantastisk for mange typer insekter, og med tiden, kan vi fylde på hegnet med de grene vi klipper af, når frugtræerne skal beskæres.

Altså, det er jo ren idyl 🙂 og sådan føles det faktisk herfra hvor jeg sidder og kigger ud af køkkenvinduet sender kærlige blikke og tanker ned til vores summende kollegaer. Nu er vi bare spændte på, hvor meget honning vi er heldige at få i år.