Haveliv,  Ting jeg drømmer om

Ting jeg drømmer om #5 – dyr

Havde du for 7 år siden fortalt mig om det liv, jeg lever i dag, ville jeg nok have sendt dig et sødt, men overbærende smil. Jeg ville have været glad helt ind i maven, men jeg ville nok ikke have troet på det – sådan rigtigt. Havde du så sagt til mig, at jeg ville drømme om alt muligt landligt så som selvforsyning, permakultur, skovhave osv. så havde jeg nok åbnet munden og grint højt. Og det samme ville være gældende, hvis du havde sagt til mig at jeg ville ønske mig at få dyr. For udover måske en kanin eller en guldfisk så har jeg faktisk været ret overbevist om, at jeg aldrig blev en sand dyreven. Oh well, sådan kan alting tage en drejning, og pludselig har jeg dyr med på min ønskeliste. Og det vil jeg lige dele lidt ud af her.

Bare det, at vi har 10 høns i haven er allerede en drøm, der er gået i opfyldelse for mig. En drøm, der klart først er kommet til, efter vi flyttede til Nordfyn. Jeg elsker at de spiser vores rester, og vi til gengæld får masser af æg – som mange andre også gerne vil aftage :-). Og nu vil jeg faktisk gerne have flere høns. Jeg vil have flere høns, så jeg både kan få flere æg, til de mange glade kolleger, naboer og familiemedlemmer der står i kø for at få dem. Og så ønsker jeg mig flere racer, så jeg kan få æg i de fineste farver. Jeg drømmer om æg i alle blå nuancer, æg der er olivengrønne, rosa og helt mørkebrune som et Kinderæg. Se bare billedet fra Berg’s Fairytale Garden herunder. En drøm at kunne hente sådan en kurvfuld hver dag. Jeg har læst mig frem til, at vi faktisk må have op til 30 høns her hvor vi bor – men jeg tænker 8-10 stykker ekstra vil kunne gøre det lige nu 🙂 Og så måske en hane eller to. Det siger Kim…

Udover høns, så har vi en lille pige herhjemme, der plager om noget jeg ALDRIG havde troet jeg skulle gå med til: katte. Jeg er IKKE kattemenneske. Men nu har jeg/vi alligevel overgivet os. Efter besøg hos venner, der har fået killinger, så er vi også kommet med på ideen. Og det giver jo fantastisk god mening, når vi bor som vi gør. Og med bierne, så kommer det lidt til os, når vi begynder at tale højt om det. Min kollega har nemlig et kat, der er gravid. Og vi har fået lov til at få killinger, når de kommer ud. Planen er at få to, men en kan også gøre det, hvis der ikke er nok derinde i maven 🙂

Og nu til nogle dyr, som er way off i forhold til hvad jeg tidligere har gjort mig af tanker. Får. Jeg vil faktisk gerne have to får gående ude på marken, der kan holde græsset nede i frugtlunden, og måske levere et lam eller to en gang imellem. Hvor hyggeligt, landligt og vanvittigt er det ikke lige!?

Bierne har vi jo allerede fået, men jeg ved, at biavler-kim drømmer om flere. Masser af honning til os.

Men så er det vist også nok for dyre-drømmene for nu. Det bliver spændende at se hvor vi ender, hvilke drømme der går i opfyldelse, og hvor mange flere drømmefyr der kommer til.

Billederne er fundet på Pintrest mv.

Leave a Reply