Lines liv

Intentioner for 2022

Jeg er en drømmer og en planlægger! Jeg elsker to-do lister og projekter. Jeg vil mange ting, gerne på én gang, men jeg er stoppet med at lave nytårsfortsæt. Jeg ender med at være for ambitiøs, at tage dem meget bogstaveligt og bliver irriteret, NÅR de ikke holder, for det gør de virkelig sjældent. Min udfordring er nok, at jeg har utroligt høje tanker om min egen rygrad, når jeg forsøger at sætte mig nogle mål for det kommende år. Jeg tror jeg kan det hele, og det er bare sjældent en opskrift for succes. så for ikke at sætte mig selv op til nederlag fra årets start, har jeg ændret fokus fra hvad jeg skal, til hvad jeg ønsker mig, eller hvad jeg vil gøre en indsats for i det kommende år. Det har jeg gjort mig mange tanker om, og de vigtigste ting kommer her. Og husk, det er mine intentioner og ikke planer, for planer og drømme har jeg virkelig mange af, og det kræver nok et par indlæg mere for at komme omkring dem. 

Jeg vil først og fremmest gøre en indsats for at fastholde den ro jeg har fundet i mig selv. I 2021 har jeg været på en vild rejse med mig selv med fokus på mig, min sjæl, mit mod og mine drømme, og jeg har flyttet mig meget mere end jeg nogensinde havde forventet. Den indsats jeg har gjort, skal ikke være spildt, så rejsen skal fortsætte ind i 2022, hvor selvkærlighed skal fylde meget mere i mit liv. Jeg skal simpelthen turde prioritere mig selv. Jeg er landet et sted, hvor jeg en stor del af tiden hviler rigtig godt i mig selv, mine tanker, drømme og beslutninger. Jeg dyrker selvkærlighed og ro som noget af det vigtigste for mig, for hvis jeg har det godt stiger min energi, mit humør og mit overskud, og så har jeg de bedste forudsætninger for at være den jeg vil være og for at være der for dem der står mit hjerte nær. Eftersom ro bliver et must, vil der komme større behov for prioriteringer i 2022. Noget vælges til og andet må jeg lade ligge – måske til senere, måske til aldrig. Jeg skal gøre det jeg har energi til og ikke det jeg føler jeg bør være med til. Og jeg skal være sammen med mennesker, der bidrager til den gode energi. For mig er selvkærlighed mange ting, men netop nu er det især yoga, taknemmelighedsøvelser, min have, frisk luft, gåture, motion, søvn, strik, denne blog og prioriteret tid med min familie.

Jeg vil gøre en indsats for at være mere tilstede i hverdagen. Det relaterer meget til den første intention omkring selvkærlighed, for jeg vil gerne sikre, at jeg bruger min tid på de ting der giver mig energi og skaber nærhed. Helt konkret er første skridt her er (som kom der alligevel noget der minder om en plan) at bruge MEGET mindre tid på at se på min telefon. Der er så meget ligegyldigt indhold på sociale medier, som stjæler virkelig mange timer fra mit liv hver uge. Det er skræmmende, til en grad jeg ikke helt orker at tænke på. Jeg ELSKER instagram og jeg er vild med Pinterest og begge steder finder jeg utrolig meget inspiration, og især Instagram giver mig en følelse af fællesskab med andre, der har samme interesser som mig. Så længe det gøres med måde, og med et ægte formål (inspiration, læring, fællesskab mm) for øje så holder jeg fast i det. Bare knap så mange timer. Men andre ting så som Facebook skaber på ingen måde værdi i mit liv, tvært imod, så bliver jeg irriteret nærmest hver gang jeg åbner appen. Der er seriøst mange mennesker der har en helt anden tilgang til kommunikation på sociale medier end mig, og dem støder man virkelig meget på på Facebook. Jeg synes niveauet af uintelligens vokser stødt, og det både skræmmer og irriterer mig. Nå, men for at vende tilbage til den positive energi, så vil jeg ægte, helt ind i hjertet, gerne gøre en indsats for at bruge mindre tid på ligegyldige ting, og i stedet bruge min tid på det der giver god energi.

Jeg vil gøre en indsats for at sikre at mit hjem er et hyggeligt sted at være. Et dejligt sted at bo. Det skal være et sted jeg trives, hvor jeg har lyst til at invitere massevis af gæster, hvor jeg finder ro, inspiration og glæde. Et hjem hvor man kan se og mærke, at det er her min familie lever og bor og hvor jeg føler mig godt tilpas. Jeg kan rigtig godt lide vores hus, men der er både små og store ting der kan gøres, for at jeg synes det virkelig har den stemning mit hjem skal have. Jeg er hverken perfektionist eller designer, og mine planer for hjemmet omhandler ikke dyre møbler og design, men jeg ved hvad hygge og følelsen af hjemme er for mig, og det er det er det jeg gerne vil udfolde mere i 2022 – og mange år fremover. Jeg har taget konceptet eller udtrykket homemaker til mig: jeg (vi) skal skabe det hjem, og især den stemning i vores hjem, som vi ønsker at leve og være i – og som vi ønsker at invitere andre indenfor i. Jeg har mange tanker, drømme og planer. De må komme frem i lyset her på bloggen på et senere tidspunkt.

Jeg vil gøre en indsats for at få mest muligt ud af min have. Her kommer homemaker ideen igen i spil, for jeg vil rigtig gerne have fokus på at være så selvforsynende, som vi kan (orker/kan nå/giver mening) både med friske råvarer som æg, grøntsager, frugt, honning og nødder og med smukke blomster. Jeg drømmer især om at gøre en indsats for at lære mere om, hvordan vi kan få det vi dyrker, til at holde længst muligt, så vi også er forsynede med lækkerier fra haven om vinteren. Bare tanker gør mig simpelthen så glad. Jeg håber der kommer en del flere konkrete indlæg om dette emne i løbet af 2022. Haven skal give mig næring til min krop (mad, fysisk arbejde), men også til min sjæl, min kreativitet og min indre ro, og derfor kommer haven til at være en af de største prioroteter. Og for at det ikke skal være løgn, så har vi jo også en drøm om at gøre noget mere seriøst ud af Orloffhave, vores lillebitte biks, der lige om lidt fylder et år. 2021 var opstarts år, men i år skal vejboden efter planen fyldes med grøntsager og blomster, der forhåbentlig kan give en lille sideindtægt til ekstra hygge og endnu flere frø og planter til haven. Så jeg håber altså at haven i år (og mange år fremover) kan bidrage til velvære for min krop, min sjæl, min økonomi og til at glæde folk i vores nærområde.

Jeg vil gøre en indsats for at slutte fred med min krop. Jeg har talt grimt til min krop i mere end 20 år nu, og det gør mig træt og ked af det. Jeg har (gør stadig) skammet mig over den, forsøgt at gemme den væk, og holdt mig fra at gøre ting, fordi jeg ikke havde lyst til at vise mig til nogen. Jeg bliver ikke glad, når jeg ser mig selv i spejlet, jeg bliver faktisk tit rigtig ked af det, og jeg tror helt seriøst at folk tænker dårligere/lavere om mig fordi jeg er tyk. Jeg har – og gør stadig – spist mine følelser; når jeg er trist “forkæler” jeg mig selv med lidt ekstra sødt, fordi det har jeg fortjent. Det er trist og det er hårdt arbejde for en følsom person som mig. Men det vil jeg slutte fred med nu! Jeg vil lande et sted, hvor jeg er glad for mit udseende og det min krop kan. Jo jeg vil stadig gerne tabe mig, men jeg bliver aldrig tynd på en måde, hvor der ikke er fedt at finde på min krop. Det har jeg heller ikke lyst til, for jeg har ikke lyst til at ofre alle kalorier for at være tynd. Men jeg vil være sundere. Meget sundere og stærkere. Og jeg vil kunne føle mig gladere når jeg køber nyt tøj, eller bevæger mig ud i verden. Det betyder, uden at gå i detaljer (planer, du ved) at jeg skal dyrke motion oftere og spise bedre. Jeg skal ikke være fanatisk, jeg skal ikke på en kur, men jeg skal spise alt med måde. Men jeg skal også finde skønhed i mine former, og lære at elske den delle jeg nok altid vil have på min mave. Og jeg vil stadig spise lækre ting, men bare sørge for at det jeg spiser er kalorierne værd; jeg skal ikke bare spise chokolade, men jeg skal spise en smule chokolade af god kvalitet og nyde hver en bid. Jeg skal spise brød, men det skal være lækkert (hjemmebagt) brød, der mætter og gør mig glad. Jeg skal drikke drinks og vin når jeg har lyst til det, og nyde og fejre livet. Sundhed for mig skal ikke handle om slankekur, men om glæde energi og styrke. Jeg vil, helt ind i mit hjerte gøre en indsats for at være sundere fra nu og resten af fordi jeg skylder mig selv, og dem der holder af mig, at gøre en indsats for at kunne være her, og være glad og frisk, mange år endnu. Jeg skal kigge meget mere på ting som søvn, vitaminer, yoga, meditation, natur, alternativ behandling osv. for at sikre at jeg er en gladere og mere energisk version af det gode mennesker jeg ved jeg er. Easy peasy, ik?

Jeg vil gøre en indsats for de gode relationer og fællesskab i 2022. Jeg mærker mere og mere hvor meget relationer betyder for mig, og jeg vil gerne forsøge at have større fokus på det. Relationer er jo mange ting, og derfor er dette også en meget bred intention, der kan være svær at definere helt tydeligt. Men jeg vil gøre et forsøg, og kort sagt betyder det, at jeg vil lægge energi og kærlighed i de relationer jeg har, som betyder meget for mig – både gamle og nye. Jeg vil forsøge at skabe nye relationer og have fokus på fællesskab. Jeg vil gerne lære nye mennesker at kende, både i vores lille nærområde, men også i online fællesskaber, som jeg har lært kan give utrolig meget selvom man ikke rigtig kender hinanden eller måske aldrig kommer til at mødes. Jeg vil gerne udvide mit netværk, både privat og fagligt, for jeg er vild med følelsen af at bakke op og gøre hinanden gode. Jeg er forholdsvis introvert eller er i hvert fald blevet det mere med tiden, selvom det måske ikke er sådan jeg bliver opfattet når man møder mig, så dette kan også blive en god udfordring for mig. Jeg er vild med at være sammen med mennesker, da det giver god energi, men samtidig har jeg også brug for tid alene (og med min lille familie) for at tanke op igen. Den balance er jeg heldigvis blevet meget bedre til at mærke. Så fokus er gode relationer – jeg skal bruge min tid og kærlighed på dem der giver mig energi, og ikke sluger den. Jeg tror det bliver et godt år for fællesskabet.

Jeg vil gøre en indsats for at fastholde vores forhold til og indsats for vores økonomi. I den tid jeg har gået hjemme har vi haft noget mindre at gøre med hver måned – og til stor overrakselse har det ikke haft så stor betydning som ventet. Vi har sat os for at vi ikke skal “mangle” noget eller spise tarvelig mad, men samtidig skal vi være meget mere kritiske med hvad vi bruger vores penge på; vi køber det vi har ægte brug for og vi køber det vi virkelig virkelig gerne vil have. Men vi køber ikke alt, der kunne være rart eller sjovt at have, hvis behovet ikke er der. Så vi har sparet i efteråret, men vi har ikke følt at vi er gået glip af noget. Den indstilling vil jeg rigtig gerne tage med mig ind i 2022. Vi skal ikke være nærige eller leve dårligt, men vi skal være kritiske, nysgerrige og lave gode investeringer: vi skal købe mindre, men det vi køber skal være god kvalitet – det betaler sig faktisk i længden.

Det sidste jeg (i dette indlæg) ønsker at gøre en indsats for er mit arbejdsliv. Her er der mange tanker, og planerne kræver nok et helt indlæg eller to for sig selv. Så jeg vil gøre det kort her: Drømmen for mit arbejdsliv er at blive min egen chef! (Now I’ve said it out loud!). Jeg har nydt at gå hjemme de seneste 7 måneder, og har fundet enorm ro i den situation og det privilegie det er. Men jeg ønsker ikke at være i dagpengeland for evigt, og jeg har ideer, kompetencer og god energi, jeg gerne vil tilbyde andre. Det er stadig en tankeproces, så derfor ikke flere detaljer for nu, men det kommer helt sikkert til at ske og det bliver fantastisk. Jeg tror på mig.

WOW. Så fik jeg da vist gang i skrivelysten igen. Håber ikke du faldt i søvn eller gled ned af stolen af kedsomhed undervejs. Og hvis du gjorde, forstår jeg det så udemærket, for det var et langt skriv. Men så ekstremt vigtigt og relevant for mig, og derfor også givende at få ned på det digitalepapir i den virtuelle dagbog. Jeg ved at 2022 bliver godt, jeg ved der kommer gode ting sammen med gode mennesker. Og sig så lige til hvis vi skal drikke en kop te i fællesskab en dag.