Familieliv,  Ferieliv

Fantastiske skiferie

Advarsel: indeholder store mængder mor-stolthed! Jeg har altid sagt, at jeg ville vælge skiferie frem for solferie, hvis jeg skulle. Jeg elsker skiferie! Jeg elsker også solferie, afslapning, sightseeing varme und alles, den ferie vil jeg også gerne på, men skiferie kan bare noget helt specielt i min verden. Sne, bjerge, aktivitet, udfordring, hygge. Man er glad om dagen (bortset fra når man skal gå langt i sine skistøvler) man bruger kroppen, og om aftenen er man træt på en god måde. 

For en måned siden var vi på skiferie i Østrig. Inden vi tog afsted var det 8 år siden, jeg sidst havde stået på ski (bryllup, graviditer, babyer, knæoperation, you know), og det var to år siden vi for første gang havde børnene med på ski. Så vi var spændte og jeg glædede mig som et lille barn, for jeg har virkelig savnet at stå på ski. 

Vi valgte Østrig, helt specifikt Zell am See, fordi jeg gerne vil syd på, og fordi jeg synes det er forholdsvis børnevenligt. Helt tilfældigt havde min onkel og hele hans familie valgt samme destination i samme uge som os, og det var virkelig hyggeligt at møde velkendte ansigter (bag skibrillerne) på pisten, især fordi min fætters søn Lucas er næsten samme alder som Viggo. 

Det var hele tiden planen at børnene skulle på skiskole, for det er vigtigt, at det ikke er os der lærer dem at stå på ski, men jeg var noget nervøs for hvordan det ville gå når de skulle afleveres. Vi har brugt næsten 6 måneder på at tale om skiskole og få det gjort til noget spændende og sejt. Og min bange anelser blev gjort til skamme, for børnene sagde bare farvel og tog på skiskole. ikke en tåre eller et nej. Bare smil. Det var første portion mor-stolthed og lettelse. Det betød at Kim og jeg hver formiddag fik 3 timer på ski sammen, hvor vi kunne få styret vores skiløbslyst, før vi igen skulle hente børn. Og med den form vi er i var det helt perfekt :-).

For os var formålet med skiferien i år primært at børnene skulle have ski på og føle sig trygge ved det. Og her blev jeg endnu en gang overrasket over dem. De var så seje! Molly blev hurtigt flyttet op på et øvet hold, der kørte oppe på bjerget, og på 4. dagen fulgte Viggos hold med og de tog pisterne i fuld fart. Jeg var kæmpe stolt. Og på dag nummer 5 gik en af mine helt store drømme i opfyldelse: Jeg stod på ski med begge mine børn! Vi tog de blå pister sammen – de kørte sving, de kørte børnebanerne, de gav den gas og hele tiden med de største smil og en udstråling af stolthed. Det var simpelthen så vild en følelse, og jeg får den igen mens jeg sidder her og skriver. 

Efter endt skiskole på 5 dagen tog vi alle til toppen hvor vi mødtes med min fætter og hans kæreste Line, der begge er skilærere. Sammen med dem kørte vi røde og blå pister næsten i bund og børnene fulgte bare med. Det var fantastisk, og både Nicolai og Line er blevet store stjerne hjemme hos os. 

Så jeg kan roligt melde at skiferien var en success. Og jeg er så glad, for det betyder mange flere skiferier i fremtiden for familien OC. Yay!