Familieliv,  Haveliv,  Lines liv,  Orloffhave

Vi går efter drømmen

Det er nu 4 (og det løse) år siden vi valgte at flytte til Fyn for at følge drømmen om et liv med mere ro, mere tid, mere natur og mere plads omkring os. Og det har vi virkelig fået. Ro er en relativ tilstand, for der har helt sikkert været, og er stadig, perioder med noget, der er meget langt fra roligt, men vi føler at vi er landet der, hvor vi hører til. Vi er vilde med at bo på landet, vi er vilde med at dyrke de lækreste og smukkeste afgrøder i vores have, vi er vilde med den frihed vi føler vi har, ved at bo her hvor vi gør.

Og nu har vi taget drømmen om frihed et skridt videre. Et ret så stort skridt faktisk. Kim haR sagt sit job op, og starter lige nu sin egen selvstændige virksomhed som Data Engineer. Det er kæmpestort, for det betyder, at vi nu er to selvstændige på adressen. To, der skal ud og sælge sig selv ind til virksomheder, for at få penge på kontoen.

Der vil nok være nogle der synes at det er en risikabel beslutning, eller i hvert fald en uigennemtænkt eller fjollet beslutning. Og det kan de måske have ret i, for det er en smule (!) angstprovokerende, at den økonomiske sikkerhed, der følger med et fast job, nu er væk for os begge to. Det lægger pres på os, og til tider er det hårdt ikke at vide hvordan vores situation ser ud om et par måneder. Men mens der er nogle der vil ryste en smule på hovedet af vores beslutning, er der mange andre, der giver os så mange postive skulderklap og roser vores mod. En enkelt person (som vi holder meget af) har endda kaldt os frontrunners for en ny måde at tage kontrol med sit arbejdsliv på. Jeg har aldrig været frontrunner før, men jeg tager det gerne på mig, hvis det er at have mod til at gå efter det man drømmer om. For det kræver mod, men vi er simpelthen nødt til at følge vores drøm. Vi er nødt til at give det, vi har gået og talt om så længe, et ægte forsøg. Det er en af værdierne i vores forhold og vores liv, at vi skal følge mavefornemmelsen, drømmen og eventyret (også selvom eventyret omhandler et drivhus med tomater). Vi har en stærk grundlæggende tro på at vi lykkes med det, vi har sat os for. Vi tror på at det kommer til at gå, og derfor hedder vores fælles holdingselskab også Alt Ordner Sig Holding. Kim har sin virksomhed 360data APS og min virksomhed (som også hedder) Alt Ordner Sig består af Line Orloff HR og Orloffhave (læs mere i et tidligere indlæg om min rejse og beslutning om selvstændighed).

Drømmen – eller rettere sagt planen – er at vi begge skal arbejde gennemsnitligt 3-4 dage om ugen med vores respektive konsulentydelser, og så skal vi bruge den resterende tid på at udleve de drømme vi har for vores have, hjem og især vores lille familie.

Vi vil virkelig gerne dyrke mange flere afgrøder, vi kan sælge i vores vejbod, og jeg håber især at blomsterne kommer til at fylde mere næste år. Vi skal på ingen måde leve af vores have, for den stress ønsker vi ikke. Vi synes dog at det er fantastisk hvad man kan få ud af haven, så i tillæg til at være så selvforsynende som muligt, så vil vi også gerne dele det med vores nærområde. Vi tror på at flere, ligesom os, synes det er lækkert at købe grøntsager og blomster, der er dyrket lokalt uden brug af gift, så de er så friske som muligt og ikke har rejst jorden rundt.

Vi stræber efter et arbejds- og familieliv med frihed til at styre hvad vi bruger vores tid på. Det vil helt sikkert betyde perioder med ret meget konsulentarbejde, men det vil forhåbentlig medføre fleksibilitet til at tage fri, når der er behov for det, bruge dage i haven, holde fri når skolen gør det, og kunne være med når børnene skal til fritidsaktiviteter, optræde til morgensang eller gerne vil hentes tidligt. Vores drømme handler ikke om lange rejser, mærketøj eller dyre restaurantbesøg, selvom vi dog hellere end gerne vil rejse, klæde os pænt og spise lækker mad (for det skal vi da også en gang imellem), det handler om frihed, nærvær og ro.

Det kan måske lyde lidt for idyllisk, men vi er overbeviste om at det er det rigtige for os, og at det kommer til at lykkes. Vi ved det kommer til at kræve en masse hårdt arbejde og en god portion bekymring og usikkerhed, men det vil være det hele værd for os. Vi tror på drømmen, men du må da gerne hjælpe os lidt på vej ved at sprede budskabet om os, hvis du hører om nogle der kan bruge hjælp til data eller basis HR. Og til sommer må du gerne sende alle i nærheden af Søndersø hen forbi vores vejbod for at købe blomster, grøntsager eller honning. Så sender vi virtuelle kram retur.

ALT ORDNER SIG