Haveliv,  Lines liv,  Orloffhave

Jeg følger energien

Nu er der gået tre måneder siden jeg gik i luften med mit nye arbejdsliv – min helt egen konsulentvirksomhed: Line Orloff HR. Og ærligt, så har det faktisk stået lidt stille siden. Energien var høj, humøret i top, og modet stort da det skete, og jeg er ikke i tvivl om at det er den rigtige retning jeg går i. I hvert fald for nu. Men efter den “store offentliggørelse” er der faktisk ikke sket meget på den front. Jo, jeg har deltaget i kurser, netværket og mødt mennesker, men jeg har ikke rigtig været i dialog ed potentielle kunder endnu. Min energi i virksomheden forsvandt nemlig igen. I hvert fald for en stund, for som sagt, så er virksomheden den rette vej at gå, jeg havde bare forkert timing.

Foråret betyder have for mig. Det er her alt det vigtige sker, og jeg elsker når frø sås og planter vokser og gror. Det er magi, og jeg kan være med til at lave det! Da jeg tog beslutningen om at starte HR konsulentvirksomheden op, sagde jeg at maj eller juni ville være det rette tidspunkt, men jeg følte et vist pres (måske mest fra mine egne “burde-tanker”) om at komme igang. Så jeg brugte de vigtige forårsmåneder på at lave hjemmeside, spekulere, undersøge ting, tage kurser osv. for at komme igang med virksomhed. Ordet betød, at haven blev sekundær. Da virksomheden så var officielt startet, havde haven brug for tid og kærlighed. Og jeg havde brug for den energi jeg får i in have. Og noget jeg har lært det seneste år er, at min energi er vigtig, min grundfølelse af ro har stor betydning, og selvkærlighed er essentiel. Derfor har jeg de seneste måneder brugt det meste af min tid i haven, og jeg har næsten fået styr på det meste. Som altid er der sat gang i lidt for eget her, og jeg prøver ikke at lade mig stresse af det jeg ikke når, og når det lykkes for mig, så er haven det perfekte sted. Og jeg har haft brug for at være her. Jeg følger min energi.

Nu nærmer sommerferien sig hastigt, og det giver ingen mening at bruge krudt på virksomheden nu. Måske lidt administration, men den aktive indsats kommer til august. Det kan jeg mærke i min mave er det helt rigtige, og jeg tror på at det bliver godt. Jeg ved at der er behov for det jeg kan, og jeg ved at jeg kan gøre en forskel for virksomheder derude. Så nu skal sommerferien nydes, og så ved jeg at energien kommer igen.

Og det er jo ikke fordi at det ikke giver mening at være i haven, for under navnet Orloffhave er den, sammen med Line Orloff HR, en del af min overordnede virksomhed, ALT Ordner Sig, og planen er en vejbod, der sælger grønt, blomster og honning. Og det kommer jo altså ikke ud i den bod af sig selv, vi hjælper det godt og grundigt på vej. Vejboden vil ikke være det, der gør os rige, men det kan give penge til at købe frø, udstyr mm så haven løber rundt, og måske et lille overskud til is og sjov. Mange smiler lidt af den kombination jeg har i min virksomhed, men for mig giver det simpelthen så god mening, og jeg ser en tydelig sammenhæng i de to ting. Og NÅR drømmen for mit arbejdsliv går i opfyldelse, vil jeg følge naturen og bruge mere tid i haven forår og sommer, hvor konsulentvirksomheden vil køre på et lavere blus (men absolut ikke gå i stå) og om vinteren vil min energi være mere rettet mod at skabe gode HR løsninger for virksomheder, der ønsker at være en arbejdsplads hvor medarbejdere har lyst til at være.

Det bliver godt. For mig. For min familie. For naturen. For min energi.